Onko tässä yksi Linnan juhlien erikoisimmista asuista? Punakaalilla värjätty iltapuku säväyttää

2:12

Punakaalilla värjätty puku kunnioittaa juhlien ympäristöteemaa.

VIDEOLLA: Näin teema näkyy Linnan juhlissa!

Linnan juhlien teemana on tänä vuonna ympäristö. Teema näkyy myös vieraiden asuvalinnoissa, sillä juhlissa nähdään erikoinen iltapuku, jonka valmistuksessa on hyödynnetty kasviksia.

Kasvisten puolestapuhuja Satokausikalenteri haastoi trashionista Outi Pyyn ja ompelijamestari Paula Malleuksen luomaan juhlapuvun käyttäen kotimaisia kauden vihanneksia. Materiaaliksi valikoitui punakaali, jolla on pitkä perinne sekä suomalaisessa ruokakulttuurissa että perinnetekstiilien värjäämisessä. Kierrätysmateriaalista valmistettu, punakaalilla värjätty puku nähdään Satokausikalenterin perustajan Samuli Karjulan Laura-puolison yllä.

Suunnittelijoiden mukaan puvun erikoisin piirre on sen rakenne.

– Sen pohjana on käytetty Pure Wasten leikkujätteestä uusiotuotettua trikoota, mikä tekee siitä erittäin mukavan ja liikkuvan päällä. Puvun pinta on päällystetty punakaalilla käsin kasvivärjätyllä silkillä ja tuettu käytetyllä messumatolla. Sen palastettu rakenne korostaa kantajansa muotoja, mutta samalla tekee siitä täysin hengittävän. Se on täydellisen mukava iltapuku, Pyy ja Malleus kertovat tiedotteessa.

Puvun tavoitteena on nostaa keskusteluun kasvisten arvostus, kasvisten tuotekehitysinnovaatiot ja ruokahävikin vähentäminen. Samalla kunnioitetaan kotimaisen vaatteenvalmistuksen ammattitaitoa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja