Onko tämä terveellisemmän ruokavalion salainen ainesosa?

Haluatko parantaa syömistottumuksiasi? Uusi havaintotutkimus kehottaa napostelemaan viinirypäleitä!

The Journal of Food Science -lehdessä julkaistun havaintotutkimuksen mukaan ihmiset, jotka syövät viinirypäleitä tai muita viinirypäleistä johdettuja ruokia saavat ruokavaliostaan enemmän ravintoaineita ja he syövät kokonaisvaltaisesti terveellisemmin kuin he, joiden ruokavalioon viinirypäleet eivät kuulu.

Tutkijat ottivat selvää amerikkalaisten syömistottumuksista ja tarkastelivat aihetta koskevia kyselyitä vuosilta 2003–2008. Havaittiin, että ihmiset, jotka olivat syöneet viinirypäleitä, rusinoita tai 100-prosenttista viinirypälemehua vuorokauden sisällä ennen syömistottumuksia koskevaan kyselyyn vastaamistaan, söivät myös enemmän hedelmiä sekä vihreitä ja oransseja vihanneksia. He myös saivat ruokavaliostaan enemmän ravintokuitua, A-vitamiinia, C-vitamiinia, kalsiumia, magnesiumia sekä kaliumia. Vastaavasti he saivat ruokavaliostaan vähemmän kovia rasvoja ja lisättyjä sokereita eivätkä juoneet niin paljon alkoholia kuin he, jotka eivät syöneet rypäleitä.

Viinirypäleet ja rusinat ovat runsaskuituisia ja viinirypälemehussa on paljon ravintoaineita, jotka auttavat taistelemaan sydänsairauksia sekä syöpää vastaan. Tutkimusta johtanut Carla McGill muistuttaa kuitenkin, että vaikka viinirypäleet yhdistettiinkin tutkimuksessa terveellisempään ruokavalioon, ne eivät välttämättä aiheuttaneet sitä.

(MTV3)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja