Onko Suomen Lappi nähty? Lähde mahtaviin maisemiin Ruotsin puolelle!

Ruotsin Lapistakin löytyy kansallispuistoja, joihin voi lähteä vaeltelemaan. Tutustu upeisiin kohteisiin yllä olevasta galleriasta.

Lännessä Norjaan rajoittuva Padjelantan kansallispuisto on Visit Swedenin mukaan Ruotsin suurin. Sillä on kokoa vajaat 2 000 neliökilometriä. Korkeimmat alueen monista huipuista yltävät lähes 2 000 metriin. Merkittyjä vaellusreittejä ja kotia on useita, ja alue on melko tasaista ja helppokulkuista.

Sarekin kansallispuiston haastava maasto alppimaisine vuorenhuippuineen, laaksojäätiköineen ja koskineen sopii vain kokeneille retkeilijöille. Merkittyjä reittejä, majoja tai muita mukavuuksia ei ole. Siltojakin on rakennettu vain muutama porotalouden tarpeisiin.

Stora Sjöfalletin kansallispuisto on kooltaan lähes 1 280 neliökilometriä. Alueen korkein huippu Akka nousee 2 016 metriin. Alueen tunturiselänteet, mäntyaarniometsät ja jyrkät kurut ovat näkemisen arvoisia. Täällä on mahdollista yöpyä neljän seinän sisällä.

Mudduksen kansallispuisto on melko tasaista, mutta metsäistä aluetta. Kooltaan se on runsaat 490 neliökilometriä. Valmiiden reittien ansiosta puistossa on suurilta osin helppo retkeillä, ja siellä on myös majapaikkoja. 

Lähteet: Visitsweden.com, Sverigesnationalparker.se, Luontoon.fi, WikipediaLue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja