Onko ruokalahja hyvä idea isänpäiväksi? Isät kommentoivat

Isiltä saattaa olla hankala saada irti mahdollisia toiveita isänpäivälahjoiksi tai isänpäivän aikana herkuteltaviksi ruoka-annoksiksi. Makuja.fi selvitti, mitä mieltä suomalaiset isät ovat ruokalahjoista.

Makuja.fi haastatteli eri-ikäisiä suomalaisia isiä ja sai hieman eriäviä mielipiteitä ruokalahjojen suhteen. Yleisesti ottaen ruokalahja on hyvä lahja, mutta toisten mielestä ruokalahjojen sijaan olisi parempi saada esimerkiksi partakone, rannekello tai vaatteita.

Nuorten lasten vanhemmat pitivät ruokalahjaa erinomaisena ideana, mutta hieman iäkkäämpien lasten isät halusivat mieluummin jotain tavaroita.Ruokalahjaksi isät myös useimmiten mielsivät illallisen ravintolassa.

Katso alta isien ajatuksia ruokalahjojen suhteen:

– Ruokalahja on erinomainen lahja, perheen tekemä ruoka paras ruoka, 29-vuotias kolmen nuoren pojan isä toteaa.

– Ruokalahjaksi ja aamupalapöytään kävisi hyvin lasten leipomat sämpylät. Niitä hieman erikoisen muotoisia, mutta rakkaudella valmistettuja. Muuten isänpäivänä normaali kotiruoka käy varsin hyvin. Tosin eihän siitä haittaakaan ole, jos jokin kakku olisi koko perheelle jälkkäriksi. Lasten kasvaessa ruokalahjaksi kävisi viedä isä jonnekin ravintolaan syömään. Pienten lasten kanssa ravintolassa käynti kun ei ole mikään maailman mukavin kokemus, 27-vuotias kolmen alle 5-vuotiaan lapsen isä sanoo.

– Ruokalahja on sinänsä vähän huono, koska tehdään jatkuvasti ruokaa kotona ja minä yleensä hoidan kokkaaminen. Joten en ehkä haluaisi itselle ruokalahjaa, 57-vuotias viiden aikuisen lapsen isä kaavailee.

– Tähän ikään ehtineenä tietää, että kyllä kaikki lahjat ovat arvokkaita. Usein lahjan saaja viedään syömään vaikka ravintolaan, mutta ihan yhtä mukava kyllä jos ruoka tehdään kotona, 67-vuotias herrasmies summaa.

– Ruokalahja kuulostaa hyvältä ajatukselta, koska tie miehen sydämeen käy vatsan kautta, nuorukaisten isäpuoli arvelee.

– Ruokalahja on hyvä ja helppo tapa osoittaa isälle arvostusta, huomiota ja rakkautta. Pääasia, että lapsi pääsee osallistumaan, nuoren lapsen 29-vuotias isä kertoo.

– Ruokalahja on hyvä idea sillä tavalla että jos pääsee ravintolaan syömään, mutta mieluummin muuten ottaisi vastaan jotain tarpeellista, kahden aikuisen lapsen isä toteaa.

Pääpiirteissä voikin siis sanoa, että ruokalahja on toimiva idea lapsiperheille. Lapset voivat valmistaa esimerkiksi äidin kanssa sämpylöitä, pullia tai muita herkullisia annoksia isälle annettavaksi isänpäivän aikana. Isät takuulla myös arvostaisivat yhteisiä kokkailuhetkiä isänpäivän aikana.

Aikuisten lapsukaisten kannattaa viedä isä ravintolaan tai valmistaa ruokaa kotona. Samalla isälle kannattaa kuitenkin ojentaa jokin miellyttävä lahja. Tärkeintä isille on kuitenkin se, että lapsi muistaa ja panostaa isänpäivään.

Muista siis isää herkkujen kera sunnuntaina 10. marraskuuta.

Ira Juvonen, ira.juvonen@mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat