Onko parisuhteesi vain seksitön vai rakkaudeton? Näin tiedät

Parisuhteet, jotka ovat täysin onnellisia mutta seksittömiä, ovat harvassa. Usein seksittömät liitot ovat valitettavasti myös rakkaudettomia – eivätkä parisuhteen osapuolet välttämättä tajua sitä ennen kuin jompikumpi pettää tai jättää.

Yourtango.com listasi tärkeimmät asiat, joista erottaa, puuttuuko suhteesta vain seksi vai myös rakkaus. Yhteenvetona voisi sanoa, että monissa tapauksissa seksittömyys on oire isommista, ratkaisua vaativista ongelmista.

Ovatko suhteen molemmat osapuolet tyytyväisiä seksin puutteeseen?

Jos jompikumpi ei ole tyytyväinen hiljaisuuteen makuuhuoneessa ja tuo asian esille yhä uudestaan vain tullakseen torjutuksi kumppaninsa toimesta, rakkaus on luultavasti hävinnyt. Jos oikeasti välittää kumppanistaan, yrittää tehdä töitä luodakseen edes kohtuullisen seksielämän. Toisaalta jos molemmat ovat tyytyväisiä järjestelyyn, suhde on yksinkertaisesti seksitön, eikä siinä ole mitään pahaa.

Osoitetaanko kiintymystä muilla tavoin?

Seksittömässä liitossa kumppanille annetaan joka tapauksessa läheisyyttä, halimista, lahjoja ja muita rakkauden osoituksia – rakkaudettomassa ei.  

Tuntuuko siltä, että kumppani on sinua vastaan?

Käyttäytyykö puolisosi passiivis-aggressiivisesti välttääkseen seksin harrastamista? Yrittääkö hän tahallaan pahoittaa mielesi? Jos, niin kyseessä voi olla rakkauden puute.

Käytetäänkö seksiä lahjuksena?

Terveessä parisuhteessa seksiä ei käytetä aseena tai lahjuksena. Jos huomaa olevansa suhteessa, jossa seksi on lähinnä ”kaupankäynnin” väline, kannattaa huolestua.

Vaikuttaako seksin puute negatiivisesti jommankumman tunteisiin?

Tekeekö seksittömyys jommastakummasta apean ilman, että kumppani edes yrittää korjata tilannetta? Ovatko keskinäiset tunteet muuttuneet katkeruudeksi ja halveksunnaksi? Saattaa olla, ettei rakkautta ole enää jäljellä.

Kuinka usein seksin väliin jättämiseen käytetään tekosyitä?

Seksittömässä suhteessa ei oikeastaan tarvitse keksiä, miksi seksi ei nyt käy, koska seksittömyys ei haittaa kumpaakaan. Jos jokaiselle torjunnalle sen sijaan annetaan tekaistu selitys, kaikki ei luultavasti ole kunnossa.

Ovatko kummatkin onnellisia toistensa kanssa?

Jos voisit päättää, menisitkö nyt naimisiin kumppanisi kanssa vai et, mitä päättäisit? Jos menisit, olet luultavasti hänen kanssaan onnellinen, ja silloin seksittömyys ei tarkoita, että rakkaus olisi loppunut.

Miten kommunikaatio sujuu?

Hyvässä suhteessa kumppanin kanssa on luontevaa puhua lähes mistä tahansa asiasta. On syytä huoleen, jos puoliso kieltäytyy puhumasta seksin olemattomuudesta tai syyttää jatkuvasti toista.

Kuinka usein mietit eroa?

Oletko harkinnut kumppanisi jättämistä seksin puutteen vuoksi? Riitelettekö enemmän kuin halitte? Jos, niin seksin puute saattaa olla oire jostain paljon isommasta.

Lähde: Yourtango.com

Haluttomuus harmina – kuinka säilyttää kipinä?

Katso seksuaaliterapeutti Jouni Pölösen haastattelu Studio55.fi-lähetyksessä.

25:24

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja