Onko kerran pettäjä aina pettäjä? Miehet vastaavat

Sanotaan, että jos kumppani pettää kerran, pettää hän todennäköisemmin myös jatkossa. Pitääkö tämä paikkansa? Lue, miten miesraati vastasi lukijan kysymykseen!

Jos mies pettää suhteen aikana ja nainen antaa anteeksi, onko syytä olettaa, että pettäminen toistuisi? Ja mitä jos mies ei suostu luopumaan pettämiskaveristaan, vaikka nainen pyytäisi? Missä vika? Nimimerkki Vastauksia? kysyy

AVA selvitti vastauksen lukijan kysymykseen. Näin miehet kommentoivat:

"Kyse on paljolti siitä, missä olosuhteissa pettäminen on tapahtunut. Ympäristö voi vaikuttaa myös ja se, onko toinen altis houkutuksille.

Jos suhteenne on ollut ongelmissa ja pettäminen johtuu siitä, voi olla mahdollisuus sille, ettei se toistu. Toisaalta silloin se on mahdollisesti tapahtunut siksi, ettei kommunikaatio toimi ja jos jatkossa tulee samanlaisia katkoksia kommunikaation suhteen, on riski olemassa sille, että tilanne etenee kuten aiemminkin. Tällöin kannattaa miettiä onko toinen riskin arvoinen. Voi käydä niin että on, mutta jos et luota toiseen, se ei paranna asioita. Tämä on oleellista siksi, että luottamus ei ole parhaimmillaan aiempien tapahtumien johdosta.

Joskus tilaisuus tekee ihmisestä varkaan – tämä koskee ketä vain, ei yksin miehiä – ja tällöin toinen ottaa tarjonnan vastaan. Silloin se mahdollisesti toistuu jatkossakin ja suhteenne ei ole terveellä pohjalla.

Jos suhteen toinen osapuoli ei suostu luopumaan kumppanistaan, on avaimet – oli se reilua tai ei – suhteen toisella osapuolella. Jos haluat väkisin jatkaa suhdetta ja siedät moista, sitten niin. Jos haluat jotain parempaa, on valomerkki edessäsi ja voit poistua suhteesta suosiolla.
– Mies, 31, kihloissa

"Tietenkin riski on suuri pettämisen uusiutumiselle. Varsinkin, jos mies ei luovu pettämiskaveristaan. Vika on ehkä siinä, ettei teidän yhteinen parisuhde toimi ja mies tarvitsee jotain muuta, mitä ei saa nykyisestä suhteesta."
Mies, 36, sinkku

"Varmaan todennäköisyys siihen, että pettäminen toistuu, on suurempi kuin silloin kun vastaavaa taustaa ei ole. Kyllähän pettäminen nen on aina iso luottamusongelma ja vaaratekijä. Ehkä se on se suurin juttu.
Mies, 20, seurustelee

"Jos mies pettää suhteen aikana: ensinnäkään pettämistä ei voi antaa koskaan anteeksi. Eikä pettämistä pidä antaa anteeksi. Voi olla että se oli vain kerta ja mamma haluaa antaa anteeksi ja jatkaa syystä tai toisesta yhteistä elämää, mutta kohta mies pettää taas. Mies pettää uudestaan kun sai anteeksi ja uskoo saavansa seuraavallakin kerralla anteeksi ja monesti nainen antaakin. Se on kuitenkin kardinaalivirhe, jossa ei huijaa muita kuin itseään.

Pettäjä pettää aina. Sama pätee myös naisiin, eikä vain miehiin. Vika on kyllä tässä petetyssä naisessa silloin, jos hän lähtee leikkiin uudestaan ja uudestaan pettäjän kanssa jatkamaan ja antaa vielä anteeksi. Se tuska, mikä jossain vaiheessa tulee kun itse tajuaa uhranneensa elämästään 10 vuotta turhaan miehelle, joka ei koskaan ollut uskollinen. Se tuska repii sydämen raastimen lailla."
Mies, 46, sinkku

"Mies pettää ja nainen antaa anteeksi – toivottavasti ei sentään saman tien kuin se olisi ok. Olisi varmaan ihan hyvä käydä pieni keskustelu siitä, miksi näin kävi ennen kuin mitään päätöksiä tehdään. Se, että toistuuko se, riippuu puhtaasti ihmisestä, osa haluaa tuntea kuinka saa "jokaisen" naisen ja promottaa tällä omaa egoansa tai yksinkertaisesti vain jännitystä elämään – väärällä tavalla. Mutta osa ottaa opiksi ja lopettaa.

En lähtisi sanomaan, että pettäjä on paha ihminen, vaikka tekee sellaista, mikä ei kahden ihmisen väliseen suhteeseen sovikaan. Kaikkeen on syynsä eikä syy välttämättä ole ainoastaan miehessä. Jos mies ei suostu luopumaan pettämiskaveristaan niin olisi ehkä syytä miettiä onko sellainen suhde oikea naiselle. Vika on siinä, ettei suhteessa välttämättä ole keskusteltu miten suhde voi tai mitä toinen haluaa suhteelta. Mies voi hakea huomiota, jännitystä tai vain läheisyyttä muualta, jos ei kotoa sitä saa. Jokaista suhdetta voi parantaa kotoa käsin, kyse on vain halusta tehdä sen eteen mitä vaaditaan."
Mies, 32, sinkku

Mitä olet aina halunnut kysyä miehiltä? Esitä kysymyksesi täällä!

Näitä asioita AVA on jo kysynyt miehiltä:

Onko sinua askarruttanut naisena muiden naisten mietteet? Vai etkö miehenä ymmärrä naisten ajatusten juoksua? Nyt voit kysyä mitä tahansa, mitä olet aina halunnut kysyä naisilta! !


AVA

Kuvat: Colourbox, Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat