Onko identtisillä kaksosilla samanlaiset sormenjäljet?

Onko identtisillä kaksosilla samanlaiset sormenjäljet? Entä koalalla ja ihmisellä?

Onko identtisillä kaksosilla samanlaiset sormenjäljet? Ei ole, kertoo lifeslittlemysteries.com. Vaikka geenit ovatkin vastuussa monista kaksosten ulkoisista piirteistä, ne yksin eivät vaikuta sormenjälkien syntyyn.

Vaikka osa sormenjälkien ulkonäöstä periytyy geneettisesti, sormenjäljen moniin syvänteisiin ja silmukoihin vaikuttavat myös kohdussa koetut erilaiset jännitteet. Jopa napanuoran pituus voi vaikuttaa siihen, millaiset sormenjäljen kukin kaksonen saa, kertoo lifeslittlemysteries.com.

Sormenjäljet ovat "valmiit" yhdeksännentoista raskausviikon aikana, ja pysyvät tietynlaisina koko elämän ajan. Sormenjälkeään ei siis voi muuttaa. Vaikka sormen iho vahingoittuisi, jälki palaa ennalleen ihon parannuttua.

Koalan sormenjäljet muistuttavat ihmisen sormenjälkiä

Toistaiseksi rikostutkijat eivät ole löytäneet tapausta, jossa kahdella ihmisellä olisi identtiset sormenjäljet. Sormenjälkiä tunnistettaessa voi kuitenkin törmätä erikoiseen ongelmaan, nimittäin koalaan!

Koalan sormenjäljet muistuttavat niin paljon ihmisen sormenjälkiä, ettei niitä erota toisistaan helposti edes mikroskoopin avulla. Myös simpanssilla ja gorillalla on ihmismäiset sormenjäljet.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja