Onko Dublin vaarallinen kaupunki?

Suomalainen koululaisryhmä vieraili noin kuukausi sitten Dublinissa. He saivat kuulla useita varoituksia matkakohteensa vaarallisuudesta. Dublinin suurlähetystö kommentoi asiaa Studio55:lle.

Dublinin turvallisuustilanne nousi tapetille sekä Suomessa ennen matkaa että Dublinissa paikallisten tahojen kertomana. Koululaisryhmä sai kuulla, että Dublin on poikkeuksellisen vaarallinen kaupunki, jossa on suuri riski joutua katukäkivallan kohteeksi. Kaupungilla pyörii kuulemma verkkareihin sonnustautuneita jengejä, jotka mukiloivat erityisesti nuoria turisteja.

Yhtenä iltana eräs seurueeseen kuulunut nuori oli lähdössä kaupungille. Hotellin vastaanoton työntekijät eivät olisi halunnut päästää häntä liikenteeseen. Muutama viikko sitten turisti oli lähtenyt vastaavalle keikalle ja tullut hakattuna takaisin.

"Katuväkivalta ei ole yleistä"

Dublinin Suomen suurlähetystössä kyseinen tarina aiheuttaa ihmetystä.

− Dublinin pohjoisissa kaupunginosissa on ollut paikoin turvallisuusongelmia, mutta kaupungin keskustassa väkivalta ei ole yleistä. Kukaan työntekijöistämme ei muista tapausta, jossa suomalainen olisi joutunut väkivallan kohteeksi, suurlähettiläs Pertti Majanen sanoo.

Väkivaltarikoksia ja varkauksia koskevien, vuosilta 2007-2009 peräisin olevien tilastojen mukaan tapausten määrä on pysynyt kyseisinä vuosina samana tai jopa lievästi laskenut.

− Dublinissa asuu päälle miljoona ihmistä. Täällä saattaa suurkaupungille tyypillisesti päästä ilta- ja yöaikaan eroon käsilaukustaan, lompakostaan tai passistaan. Mutta väkivalta ei ole mitenkään yleistä, Majanen toteaa.

Tilastojen valossa Dublinissa tapahtuva väkivalta on vähäisempää kuin Helsingissä. Huonolla tuurilla jotakin voi toki sattua, joten varovaisuus ei ole koskaan pahasta.

− Tässä tapauksessa oli nuori lähdössä yksin liikenteeseen. Varoituksen sanat olivat ehkä paikallaan tilanteessa, jossa oli sattunut hiljattain jotain ikävää.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja