Onko avaruuteen laukaistu Tesla pelkkä huijaus? Litteään maapalloon uskova yhteisö epäilee salaliittoa

SpaceX-yhtiön avaruuteen laukaisema sähköauto on joutunut salaliittoteoreetikoiden hampaisiin.

Vaikka litteän maan teoria on yhtä vanha kuin ihmiskuntakin, löytyy sille edelleen omat puolustajansa. Asiaansa uskovien vakuuttaminen maapallon pyöreydestä on yhtä vaikeaa kuin valtaväestön vakuuttaminen planeettamme litteydestä.

Elon Muskin johtama SpaceX-yhtiö laukaisi viikko sitten tiistaina Muskin Tesla Roadsterin avaruuteen Falcon Heavy -kantoraketin kyydissä. Laukaisu oli onnistunut ja kuvat maapallosta etääntyvästä autosta tulevat jäämään historiaan.

"Pakko olla totta, näin sen netissä!"

On kuitenkin olemassa taho, jonka mielestä viimeviikkoinen tapahtuma saattoi olla pelkkä stuntti. Enemmän tai vähemmän tosissaan oleva Flat Earth Society pyrkii sinnikkäästi torppaamaan suositun näkemyksen, että planeettamme on pyöreä.

Se julkaisi pian Falcon Heavyn laukaisun jälkeen twiitin, jossa se kritisoi ihmisiä, jotka uskovat maapallon pyöreyteen, koska ovat nähneet siitä netissä kuvia. Se pitää sitä vain uutena versiona vanhasta kunnon "sen on pakko olla totta, näin sen TV:ssä" -argumentista.

– Miksi luottaisimme siihen, että yksityisomistuksessa oleva yhtiö kertoisi totuuden, sen virallisella Twitter-tilillä kysytään.

Muskilta odotetaan nasevaa vastausta

Useat ovat epäilleet kuvia pelkiksi manipulaatioiksi, koska niissä näkyy vain tyhjyyttä, eikä esimerkiksi satelliitteja, tähtiä tai avaruusromua.

Elon Musk ei ole toistaiseksi kommentoinut yhteisön väitteitä. Viime marraskuussa hän kuitenkin kävi Twitterissä lyhyen keskustelun yhteisön edustajan kanssa kysyen, miksei "litteälle Marsille" ole omaa yhteisöään. Syynä on edustajan mukaan se, että Mars on jo todistettu pyöreäksi.

Lähed: Tech Times

***

Range Roverilla rappusia pitkin taivaan porteille 6:15

Lue myös:

    Uusimmat