Mainos

Onko Afganistan-vuotaja toisenkin paljastuksen takana?

WikiLeaksin julkaiseman Afganistan-tietovuodon lähteeksi epäillään 22-vuotiasta Yhdysvaltalaista sotilasta Bradley Manningia. Wall Street Journalin mukaan tutkijat ovat löytäneet Manningin käyttämistä tietokoneista todisteita, jotka linkittävät hänet salaisten sota-asiakirjojen vuotoon. Tutkijat löysivät Manningin koneelta myös vielä julkaisematonta luottamuksellista materiaalia.

Manningia on jo aikaisemmin heinäkuussa syytetty salaisten valtion asiakirjojen varastamisesta ja luottamuksellisen videon levittämisestä. Viranomaisten mukaan kyseessä oli WikiLeaksin aiemmin julkaisema video, jossa Yhdysvaltain armeijan helikopteri tulittaa ihmisjoukkoa Bagdadissa vuonna 2007. Iskussa kuoli kaksi Reutersin toimittajaa ja seitsemän sivullista.

Manning työskenteli tiedusteluoperaatioissa Bagdadissa ja hänen tehtävänään erityisesti Irakiin liittyvä tiedustelu. Yhdysvaltain puolustusviranomaisten mukaan hän kuitenkin käytti asemaansa väärin ja levitti tietoja julkisuuteen.

Puolustusviranomaisten mukaan FBI tutkii, oliko Manningilla apunaan siviileitä toimittamassa tietoa WikiLeaksille. Muun muassa Manningin ystäviä ja sukulaisia on kuulusteltu tapahtumaan liittyen. Manningia on kuvailtu yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneeksi ja poliittisesti suuntautuneeksi tietokonevelhoksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.