Ompele lahjapulloille yksilölliset joulupussukat

Viinipullo tai sitä arvokkaampi iloliemi on helppo lahja isoisälle, kolotuksiaan valittavalle tädille ja menovettä kaipaavalle ystävälle. Pahvinen paketti pullolle on tuttu juttu, mutta pienellä vaivalla lahjapullolle saa myös pahvipakkausta persoonallisemman ilmeen.

Ohuesta pellavasta ommeltu pullopussi näyttää kauniilta kuusen alla ja kelpaa vaikka pomolle ojennettavaksi. Jos tarjolla ei ole ompelukonetta, voi pullopussin harsia kasaan käsin vaikka vahvalla, punaisella villalangalla. Samaa villalankaa kietaistaan myös koristeeksi pussin suuhun tai pullon kaulalle ja narusta voi tehdä myös kantolenkin lahjapullolle.

Myös pelkän pullon voi koristella jouluiseksi. Kirkas pullo sai koristeekseen puna-pellavaisen narun, joka nyöritettiin pullon ympäri niin monta kertaa, että se peitti etiketin. Narun päät teipattiin pulloon kiinni, joten nyöritys toimii kättä lämmittävänä grippinä, vaikka juomaa olisi viilennetty pakastimessa ennen sen korkkaamista.

Isoisälle menevä pullo pakattiin vanhasta sini-punaisesta patjakankaasta ommeltuun pussiin. Pullon avulla kankaasta mitattiin noin kymmenen senttimetriä pulloa pidempi kaistale. Silloin kankaasta riittää ompelusaumoihin eikä pullon korkki heti paljastu hieman pulloa korkeamman pussin suulta.

Koska pussi sisältää arvojuomaa, ommeltiin siihen myös tukeva kantoripa. Ripa ommeltiin pussin suuhun pussin yläsauman kääntämisen jälkeen, mutta ennen sivusaumojen ompelua. Isoisän pullopussin voi ommella vaikkapa kirpputorilta löytyneiden vaarinhousujen lahkeesta tai sarkakankaasta.

Ehkä liiankin railakkaasti pulloa keikutteleva ystävä saa joulupullonsa myrkkyvaroituksilla varustettuun kangaspussiin pakattuna. Musta pääkallokuvioinen kangas ommeltiin pussiksi, jonka suu kurottiin lahjanarulla umpeen. Koristeeksi hopeinen joulupallo ja lahja on valmis annettavaksi.

Teksti: Henna Kekki
Kuvat: Mikko Kekki

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat