Omistatko vesitiiviin puhelimen? Varo, takuu ei ehkä korvaa kastumista

Vesitiiviinä markkinoidun älypuhelimen kastuminen saattaa johtaa pahimmillaan uuden puhelimen ostoon. Takuu ei välttämättä korvaa laitteen kastumisesta aiheutuneita vikoja.

Sonyn Xperia Z3 Compact -puhelimen vuoden 2014 marraskuussa hankkinut Jussi Kallioniemi yllättyi, kun kalareissulla kastunut vesitiivis puhelin ei enää suostunutkaan toimimaan. Vielä suurempi yllätys koitti, kun huoltoliike kieltäytyi takuukorjauksesta.

Sonyn käyttämän valtuutetun SCF-huollon perustelun mukaan USB-latausporttia suojaava kansi oli vioittunut, eikä näin ollen estänyt veden pääsyä puhelimen sisuksiin. Kallioniemen mielestä perustelu on vähintäänkin arveluttava. Hänen mukaansa suojakansi oli ehjä. Huolto ilmoitti uuden puhelimen kustannusarvioksi 360 euroa.

Viimeisimmissä malleissaan Sony on luopunut portteja suojaavista kansista mutta säilyttänyt silti puhelimiensa vesitiiviyden. Eräänä syynä voi olla nimenomaan suojusten jatkuvan irrottamisen myötä heikentyvä vesitiiviys.

- Tottakai liitinsuoja kuluvat käytössä, koska ne on tehty kumista. Suojusta avataan ja suljetaan jatkuvasti, kun puhelinta ladataan päivittäin, Kallioniemi sanoo.

Kallioniemen kokemuksista voi lukea hänen blogistaan:
http://laskimaija.blogspot.fi/2015/08/blueant-pump-alyttoman-hyvat-vesitiivit.html

Lue myös:

    Uusimmat