Omistaja ihmetteli rottweilerin suojelevaa käytöstä – kurkistus sohvan taakse paljasti syyn!

Pytonin huima hyppy tallentui videolle 0:28
KATSO MYÖS VIDEO: Pyton hyppäsi katolta niin että tömähti!

Koiran sanotaan olevan ihmisen paras ystävä. Tämän sai huomata eteläafrikkalainen mies, jonka koira varoitti häntä sohvan takana lymyilevästä mustamambasta. Paikalle hälytetty käärmeiden käsittelyyn erikoistunut eläinsuojelutyöntekijä kertoi tapahtuneesta Facebookissa. 

Koiran varoitus pelasti omistajan käärmeeltä Etelä-Afrikassa, kertoo Newsweek. Sivuston mukaan asia käy ilmi käärmeiden suojeluun erikoistuneen Nick EvansinFacebook-julkaisusta. Evans työskentelee Etelä-Afrikan KwaZulu-Natalin provinssissa eläinsuojelun parissa ja on erikoistunut käärmeisiin ja muihin matelijoihin.

Sohvan takana lymyili käärme

Evans kertoo Facebook-julkaisussa, että rottweiler oli haukkunut sohvaa kohti päivien ajan. Kun omistaja yritti istahtaa siihen istumaan, koira puski häntä poispäin. 

Nickin julkaisussa on myös kuva käärmeestä ja koirasta. Tilanteen hetkeltä kuvia ei ole. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Pari päivää myöhemmin omistaja siirsi sohvaa niin, että näki sen taakse ja löysi sieltä mustamamban. Kyseinen käärmelaji on myrkyllinen ja sen purema voi ilman hoitoa olla hengenvaarallinen.

Facebook-julkaisussa Evans kertoo tämän yksilön olleen noin 2,2 metriä pitkä.

Evans kertoo, että rottweiler yritti rynnätä käärmeen kimppuun, mutta omistaja nappasi siitä kiinni ennen kuin se ehti luikertelijan lähelle.

– Tuo ei kuulosta kovin isolta jutulta, mutta olin todella vaikuttunut kodinomistajan toiminnasta. Kaikki eivät pysty reagoimaan niin nopeasti.

– En edes muista, kuinka monesti ihmiset ovat soittaneet minulle koiransa käytyä käärmeen kimppuun. Siitä on jäänyt käteen yksi kuollut käärme ja ainakin yksi menehtynyt koira. Luulen, että paniikki ottaa vallan.

Lue myös:

    Uusimmat