Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Omenaraitakakku

Julkaistu 23.05.2001 13:14

Toim. Kaarina Roininen

Taikina:


200 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria

Täyte:


3 suurta hapahkoa omenaa
2 rkl hunajaa
2 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1 tl tuoreta raastettua inkivääriä
(tai 3/4 tl inkivääriä)

Koristeeksi:


mantelilastuja ja raesokeria tai tomusokeria

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen vatkaten.
3. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
4. Levitä puolet taikinasta mieluiten irtopohjaiseen pyöreään voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan.
5. Raasta omenat karkealla terällä. Kotimaiset omenat voi raastaa kuorineen.
6. Sekoita omenaraasteen joukkoon juokseva hunaja, sokeri, perunajauhot ja inkivääri. Levitä seos taikinan päälle.
7. Levitä lopputaikina nokareina pinnalle ja lopuksi kevyesti tasoittaen veitsellä.
8. Ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria. Voit myös jättää koristeet pois ja kumota kakun ja koristella vasta jäähtyneenä tomusokerilla.
9. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti. Peitä pinta paiston loppuvaiheessa foliolla, jos se tummuu liikaa.

Lisää aiheesta:

Kiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta"Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisestaSaako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kiviKatariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?Miehet eivät kuuntele? Tutkimus: Kissat joutuvat maukumaan miehille enemmän kuin naisille
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:01
    Vitamiinit

    Kiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta

  • 17:01
    Koirat

    "Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisesta

  • 16:38
    Ruoka

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

  • 14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi

  • 14:13
    Vammaiset

    Katariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?