Omenaraitakakku

Toim. Kaarina Roininen

Taikina:


200 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria

Täyte:


3 suurta hapahkoa omenaa
2 rkl hunajaa
2 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1 tl tuoreta raastettua inkivääriä
(tai 3/4 tl inkivääriä)

Koristeeksi:


mantelilastuja ja raesokeria tai tomusokeria

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen vatkaten.
3. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
4. Levitä puolet taikinasta mieluiten irtopohjaiseen pyöreään voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan.
5. Raasta omenat karkealla terällä. Kotimaiset omenat voi raastaa kuorineen.
6. Sekoita omenaraasteen joukkoon juokseva hunaja, sokeri, perunajauhot ja inkivääri. Levitä seos taikinan päälle.
7. Levitä lopputaikina nokareina pinnalle ja lopuksi kevyesti tasoittaen veitsellä.
8. Ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria. Voit myös jättää koristeet pois ja kumota kakun ja koristella vasta jäähtyneenä tomusokerilla.
9. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti. Peitä pinta paiston loppuvaiheessa foliolla, jos se tummuu liikaa.

Lue myös:

    Uusimmat