Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Omenaraitakakku

Julkaistu 23.05.2001 13:14

Toim. Kaarina Roininen

Taikina:


200 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria

Täyte:


3 suurta hapahkoa omenaa
2 rkl hunajaa
2 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1 tl tuoreta raastettua inkivääriä
(tai 3/4 tl inkivääriä)

Koristeeksi:


mantelilastuja ja raesokeria tai tomusokeria

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen vatkaten.
3. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
4. Levitä puolet taikinasta mieluiten irtopohjaiseen pyöreään voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan.
5. Raasta omenat karkealla terällä. Kotimaiset omenat voi raastaa kuorineen.
6. Sekoita omenaraasteen joukkoon juokseva hunaja, sokeri, perunajauhot ja inkivääri. Levitä seos taikinan päälle.
7. Levitä lopputaikina nokareina pinnalle ja lopuksi kevyesti tasoittaen veitsellä.
8. Ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria. Voit myös jättää koristeet pois ja kumota kakun ja koristella vasta jäähtyneenä tomusokerilla.
9. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti. Peitä pinta paiston loppuvaiheessa foliolla, jos se tummuu liikaa.

Lisää aiheesta:

Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksiOstitko tämän tuotteen Puuilosta? Tärkeä huomio!Etkö meinaa herätä aamuisin? Unilääkäri neuvoo, miten käytät kirkasvalolamppua oikeinTätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupastaMaikkarin juontaja joutui kiperään tilanteeseen – ruotsin lehtori Lötjönen arvioi suorituksenLily Allen julkaisi poikkeuksellisen kostoalbumin – kosto nöyryytyksestä helpottaa, mutta voi mennä yli
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:16
    Ruoka

    Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksi

  • 12:01
    Takaisinvedot

    Ostitko tämän tuotteen Puuilosta? Tärkeä huomio!

  • 09:07
    Väsymys

    Etkö meinaa herätä aamuisin? Unilääkäri neuvoo, miten käytät kirkasvalolamppua oikein

  • 06:39
    Ruoka

    Tätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupasta

  • Eilen21:50
    Viiden jälkeen

    Maikkarin juontaja joutui kiperään tilanteeseen – ruotsin lehtori Lötjönen arvioi suorituksen