Jos haluat paistoksen valmiiksi hieman nopeammin, onnistuu se myös mikroaaltouunissa! Siihen on myös ohje ohessa.

Jos haluat paistoksen valmiiksi hieman nopeammin, onnistuu se myös mikroaaltouunissa! Siihen on myös ohje ohessa.

Lohko kuoritut omenat voideltuun uuninkestävään paistosvuokaan, ripottele pinnalle kanelia. Sulata rasva, sekoita siihen ohjeen loput ainekset. Levitä seos omenalohkojen päälle. Kypsennä 200 asteisen uunin alatasolla n. 30 min tai mikroaaltouunin täysteholla (n. 800 W) n. 10 min. Tarjoile vaniljakiisselin tai jäätelön kanssa.
Vaniljakiisseli:
Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa liedellä tai lasikulhossa mikroaaltouunissa (n.4 min). Lisää sokeri ja maitoon liuotettu perunajauho hyvin sekoittaen kiehuvaan maitoon. Sekoita kastikkeeseen keltuainen ja vaniljasokeri ja anna kastikkeen jäähtyä.
Resepti: Arja Savela