Omenakaurapaistos

Jos haluat paistoksen valmiiksi hieman nopeammin, onnistuu se myös mikroaaltouunissa! Siihen on myös ohje ohessa.

Omenakaurapaistos

  • n 6:lle hengelle
  • Valmistus uunissa tai mikrossa

  • n. 10 pientä omenaa (tai n 5 isoa omenaa)
  • 1tl kanelia
  • 100g voita tai margariinia
  • 1dl fariinisokeria
  • 3dl kaurahiutaleita tai pikakaura + kuituhiutaleita
  • ½dl erikoisvehnäjauhoja

Lohko kuoritut omenat voideltuun uuninkestävään paistosvuokaan, ripottele pinnalle kanelia. Sulata rasva, sekoita siihen ohjeen loput ainekset. Levitä seos omenalohkojen päälle. Kypsennä 200 asteisen uunin alatasolla n. 30 min tai mikroaaltouunin täysteholla (n. 800 W) n. 10 min. Tarjoile vaniljakiisselin tai jäätelön kanssa.

Vaniljakiisseli:

  • 4dl maitoa
  • 1rkl sokeria
  • 2rkl perunajauhoja
  • 1dl maitoa
  • 1 keltuainen
  • 1tl vaniljasokeria

Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa liedellä tai lasikulhossa mikroaaltouunissa (n.4 min). Lisää sokeri ja maitoon liuotettu perunajauho hyvin sekoittaen kiehuvaan maitoon. Sekoita kastikkeeseen keltuainen ja vaniljasokeri ja anna kastikkeen jäähtyä.

Resepti: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat