Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Omeletti valmistuu näppärästi näin

kaksi kananmunaa
kaksi kananmunaaCopyright Alma Media Oyj 2001
Julkaistu 14.08.2002 11:41

Kananmuna symboloi uuden alkua ja siksi se sopii mainiosti tammikuun ruokalistalle. Maukas omeletti valmistuu ateriaksi jo runsaassa minuutissa. Yksinkertaiseen omelettiin tarvitaan vain kananmunia, ruokalusikallinen nestettä munaa kohden ja ripaus suolaa ja pippuria. Parhaimmillaan omeletti on, kun se paistetaan nopeasti kauniin kellanruskeaksi ja tarjoillaan heti. Täytteiden valinnalle asettavat vain mielikuvitus ja jääkaapin varustus jonkinlaisia rajoituksia. Ruuan keveyskin on kohdallaan, sillä kananmuna sisältää vähemmän energiaa kuin lasillinen tuoremehua.

Omeletin valmistus on helppoa. Kulhoon rikotaan kolme kananmunaa, lisätään kolme ruokalusikallista vettä, ripaus suolaa ja valkopippuria ja sekoitetaan. Seos kaadetaan kuumalle, voidellulle pannulle ja hytkytetään, jotta seos kypsyy tasaisesti. Munakasseosta voi siirtää myös lastalla reunoilta keskelle hyytymisen estämiseksi. Munakkaan kuohkeutta voi lisätä peittämällä pannu hetkeksi kannella kypsennysvaiheessa. Kun munakas on tasaisen pehmeä, mutta hieman kostea, lisätään täytteet toiselle puoliskolle ja käännetään toinen puoli munakkaan kanneksi.

Omeletin täytteenä voi käyttää kinkkusuikaleita ja persiljaa, juustoraastetta ja tomaattiviipaleita, nakkiviipaleita ja purjorenkaita, katkarapuja ja tilliä tai ihan mitä tahansa jääkaapista löytyy. Makea munakas syntyy, kun suola ja pippuri korvataan kolmella ruokalusikallisella sokeria. Makeaksi täytteeksi sopivat esimerkiksi marjat, hedelmäviipaleet ja hillo.

Omeletti on vanha kansainvälinen ruokalaji, jonka historia ulottuu aina muinaisten roomalaisten aikoihin. Jo silloin sen ajan kuuluisa herkkusuu Apicius kuvaili hunajalla ja pippurilla maustettua herkkua jälkipolville. Myös suuren roomalaisen sotapäällikön ja valtiomiehen Luculluksen rusinoilla, manteleilla, omenoilla, sokerilla ja mausteilla täyttämän omeletin ohje on säilynyt nykypäiviin.

Katso lisää munakasohjeita täältä

Lisää aiheesta:

Kahvin joukkoon laitetaan nyt supersuosittua seosta: "Syksyn isoimpia trendejä"Milloin halloweenia kuuluisi oikeasti viettää Suomessa?Vantaalaisen Jennin rottweiler yllätti perheensä: 11-viikkoinen Marlo opetteli skeittamaanPoltatko tällaisia kynttilöitä? "Kannattaa välttää"Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!Toyota kutsuu Suomessa yli 1 250 autoa tarkastukseen
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 11:55
    Kahvi

    Kahvin joukkoon laitetaan nyt supersuosittua seosta: "Syksyn isoimpia trendejä"

  • 10:29
    Halloween

    Milloin halloweenia kuuluisi oikeasti viettää Suomessa?

  • 06:35
    Hyvän mielen jutut

    Vantaalaisen Jennin rottweiler yllätti perheensä: 11-viikkoinen Marlo opetteli skeittamaan

  • Eilen19:15
    Sisäilma

    Poltatko tällaisia kynttilöitä? "Kannattaa välttää"

  • Eilen17:02
    Ruoka

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!