Omakotitalon huoltokirja: Tee nämä asiat huhtikuussa!

Aloitamme uuden juttusarjan, jossa annamme vinkkejä omakotitalon kuukausihuoltoon yhdessä Omakotiliiton kanssa.

Vältät monet ikävät yllätykset pitämällä talosta huolta säännöllisesti. Huoltokalenterin avulla pysyt kärryillä mitä toimenpiteitä kiinteistöösi on tehty, mitä olisi syytä tehdä ja milloin.

Omakotiliitto on koonnut vinkit talosi kuukausihuolloille. Jakamalla säännölliset huollot kalenterivuodelle et lyhisty tehtävien alle, ja talosi pysyy priimakunnossa.

Omakotiliitto suosittelee tarkistamaan perustukset ja sokkelit sekä katon ja yläpohjan huhtikuussa.

Perustukset ja sokkeli

Varmista, että pintavedet ohjautuvat poispäin sokkelista eivätkä lätäköidy sokkelin viereen. Poista myös mahdollisuuksien mukaan sokkelin vierustalla oleva kasvillisuus. Puiden ja pensaiden juuret voivat vahingoittaa paitsi sokkelia myös rakennuksen sadevesi- ja salaoljaputkistoja.

Katto ja yläpohja

Tarkista katon katemateriaalin kunto. Katemateriaalin tulisi olla kauttaaltaan ehjä. Jos pääset katsomaan vesikaton alapuolelle yläpohjaan, tarkista, että vuotojälkiä ei esiinny. Jos havaitset poikkeavuuksia, tee tarvittavat korjaustoimenpiteet välittömästi. Katolla liikuttaessa tulee muistaa turvallisuus, turvavarusteet ja käyttää ammattilaisen apua tarvittaessa.

Katso Hometalkoot.fi-sivuston vinkkivideolta, miten huollat vesikaton.

Lue myös:

    Uusimmat