Oma Koti 2001 -messut Habitaren rinnalle syyskuussa

Uusi oman kodin hankintaan, rakentamiseen ja kunnostamiseen keskittyvä yleisötapahtuma, Oma Koti 2001 -messut, esittäytyy ensimmäistä kertaa 18.-23.9.2001 Helsingin Messukeskuksessa. Huonekalualan suurtapahtuman Habitaren rinnalla pidettävä uusi messu on välittömästi saavuttanut näytteilleasettajien suosion, sillä näyttelylle varattu halli 4 on täynnä. Myytyjä näyttelyneliöitä on reilut 1600 m2 ja näytteilleasettajia 93 kpl.

Suomalaiset haluavat asua pientaloissa, koska niiden omaa rauhaa arvostetaan. Selvitysten mukaan pienikin piha riittää omaan rauhaan. Pientaloteollisuus ry toivoo kuntapäättäjien ymmärtävän suomalaisten asumistoiveet. Oma Koti -messuilla torstaina 20.9. järjestettävässä Oma Koti 2001 -seminaarissa pohditaankin mm. asuntomarkkinoiden suhdannetilannetta ja kaavoitusasioita ja puhutaan omakotirakentamisesta Uudellamaalla.

Omakotirakentamista kaivataan kasvualuille

Pientaloteollisuus ry vaatii, että suomalaisessa rakentamisen ohjauksessa ja kaavoituksessa otetaan huomioon tiiviin pientalorakentamisen mahdollisuudet.

- Erityisesti kasvualuekaupungeissa tarvitaan nykyistä enemmän pientalorakentamista. Niissä eivät toiveet asumismuodosta juurikaan kohtaa todellisuutta. Tämän vuoksi Suomessa tarvitaan myös nykyistä pienempiä, noin 90-120 neliömetrin, omakotiasuntoja, sanoo Pientaloteollisuus ry:n toimitusjohtaja Aarne Jussila.

- Asuntorakentamisen on oltava tarvelähtöistä ja siinä on otettava huomioon asukkaan odotukset ja tarpeet. Tällöin myös laadun merkitys korostuu. Tämä merkitsee, että tehdään oikeaan paikkaan ja oikeaan aikaan sopivia pientaloasuntoja, Jussila toteaa.

Messuilla runsaasti tietoiskuja ja seminaareja

Oma Koti -messujen yleisöohjelmassa on Oma Koti 2001 -seminaarin lisäksi runsaasti muita tietoiskuja ja seminaareja. Suomen Omakotiliiton lauantaina 22.9. järjestämässä seminaarissa "Omakotiasumisen haasteet: Rakenna, asu, vaikuta" puhutaan mm. omakotiasumisesta kaupunkien voimavarana ja omakotirakentamisen luvista. Wood Focus Oy:n seminaarissa 19.9. puhutaan puusta rakentamisessa ja sisustamisessa. YTV Jätehuollon 21.9. järjestämän seminaarin aiheena on "Rakenna ja remontoi - terveellisesti ja materiaaleja säästäen".

Tietoiskujen aiheita ovat mm. asuminen, rakentaminen, remontointi, asumisen juridiikka ja puu sisustamisessa. Suomen Messut järjestää Oma Koti -messut toimeksiantajanaan Suomen Omakotiliitto.

Lähde: Suomen Messut

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja