Mainos

Olohuoneen valaistus ja matkamuistogalleria

Muutoksen suunnittelu Pirkko-Liisa Topelius

Monen olohuoneen ongelmana on valaistus - tai oikeastaan sen puute. Tässä tapauksessa lisävaikeuden tuotti myös huoneen korkeus, johon vähäinen valo tuntui häviävän. Olohuoneeseen haluttiin persoonallista otetta joten tavanomaisemmat ratkaisut eivät soveltuneet.

Teclux Oy:n maahantuomat pintaan asennettavat Modular Nomad-valaisimet (á 392,- + varjostin á 105,-), valkoisella varjostimella ja moneen suuntaan säätyvällä varrella toivat ratkaisun ongelmaan. Kattoa, joka oli vanhastaan hiukan laskettu, ei tarvinnut muuttaa. Valaisimet kävivät vanhoille valaisinpaikoille, yhtä lukuun ottamatta, jonka osalta katto paikattiin ja koko katto maalattiin uudelleen valkoiseksi.

Samanmuotoisilla varjostimilla varustetut jalkavalaisin ja ikkunoille sijoitetut pöytävalaisimet jatkoivat uutta valaisinperhettä, niin "sukulaisia" ne ovat varjostinmuotoilultaan. Ruotsalaisia Örsjö Twiggy-valaisimia, myy Interiors Oy Helsingin Fredrikinkadulla. Jalkavalaisin 230,- ja pöytävalaisimet á 184,- kpl.

Samalla kun valaistusta muutettiin, myös ruokapöydän ympärille haluttiin lisäpaikkoja ja joustavuutta. Ongelma ratkaistiin sijoittamalla pöydän toiselle puolelle vanha kiinalainen penkki niitä myy Ming Living Helsingin Annankadulla. Vanhat penkit ovat yksilöllisiä, mikä tietysti vaikuttaa hintaan. Penkin hinta n. 600,-. Isännän unelma ihanasta, omasta lukupaikasta toteutui Boknäs-gallerian nahkaisessa Estelle-nojatuolissa(1173,-). Nahkainen jalkarahi Paris (488,-) täydentää ryhmän.

Monien maailmankansalaisten ongelmana ovat muistot, nimenomaan eri puolilta maailmaa kerääntyvät esineet, taideteokset, valokuvat, jne. Tässäkin tapauksessa niistä saatiin huoneistoon aivan oma aihemaailmansa. Teokset ja esineet ryhmiteltiin uudelleen ja niistä valittiin kokonaisuuksia niin seinille kuin erilaisten tasojenkin päälle. Kaikelle lopulle, ryhmiin sopimattomille, mutta tärkeille asioille, hankittiin pitkään eteiseen valkoiset Villinki-vitriinit Boknäs-galleriasta. (Vitriinit 495,-)

 • Yhteystiedot:
 • Teclux Oy, puh. 09- 2252410
 • Interiors Oy, puh. 09-604567
 • Ming Living, puh. 09-668 800
 • Boknäs-galleria, puh. 09-675590

( t.i.l.a. osa 14, 4.4.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.