Mainos

Olohuoneen muutos

Muutoksen suunnittelu Pirkko-Liisa Topelius

Olohuoneen sohva tuntui liian suurelta ja päällinen kuluneelta, perusrakenteeltaan se oli kuitenkin mukava ja hyväkuntoinen. Opiskeluaikojen pieni tv-taso ei toiminut säilytykseen.

Sohvapöydän taso pursusi lehtiä, materiaalit tuntuivat arkisilta ja verhot olivat lyhyet. Valaistus ei toiminut. Harmaata, niin kuin syksyllä vain voi olla!

Huoneessa oli hyvääkin: vanha, kauniisti kunnostettu tuoli, Woodnotes-rahi, lahjaksi saatu beige villamatto ja hieno grafiikan kokoelma. Teoksissa oli erilaisia kehyksiä: kultaa, hopeaa, kuparia ja pronssia. Niiden ympärille rakennettiin olohuoneen uusi tunnelma ja samalla parantui myös huoneen toiminnallisuus.

Olohuoneen painopisteet järjesteltiin uudelleen, vaikka huonekaluja ei tarvinnutkaan siirtää.

Sohva tarvitsi vastapainon joten vastakkainen seinä, huoneiston ulkoseinä, maalattiin koko pituudeltaan suklaanruskeaksi Tikkurilan Harmony-maalilla, sävy TVT L481, myös viereisen ruokailutilan kohdalta.

Näin ruokailutila liittyy vielä selkeämmin olohuoneeseen ja tummempi seinä toimii ikään kuin henkisenä suojamuurina muuta maailmaa vastaan, ja aikaansaa näin kodikasta turvallisuutta. Taideteoksista suuri osa ryhmiteltiin tälle uudelle seinälle.

Ikkunan ja parvekkeen oven yläpuolella olleet verhokotelot kiskoineen poistettiin.

Sohva verhoiltiin uudelleen yksivärisellä, beigellä villahuovalla, Kvadrat Divina, väri 224. Villa on lämmin ja hyvä materiaali olohuoneeseen. Työn teki Verhoomo Lindström, kangasmenekki n. 13 m, kangas n. 1.000,- ja verhoilutyön hinta 500,-.

Sohvalle sijoitettiin muutamia nojatuolikankaasta ja ruokapöydän tuolien kankaasta tehtyä tyynyä yhdistämään ryhmiä.

Uusia huonekaluja tarvittiin kaksi:

Taso / laatikosto: tv:n ja musiikkilaitteiden alle ja säilyttämään levyjä sekä musiikintekolaitteita. Valkoiseksi, kiiltäväksi, maalattu kromijalkainen taso rakennettiin mittojen mukaan paikalle. Design Element Oy, 2.800,-.

Sohvapöytä: Sohvapöydäksi valittiin vanha, tumma ja krouvi kiinalainen pikkupöytä, joka kontrastina kiiltävälle tasolle lisää kodikasta tunnelmaa. Ming Living Interiors Oy 650,-.

Uusi valaistus koostuu kattoplafondista, Rotaliana Conca, 244,- ja hiilikuituisesta jalkavalaisimesta Karboxx Half Moon, 1.070,-. Molemmissa valaisimissa on valonlähteenä rengasloistelamppu ja niitä myy Interiors Oy. Ruokailutilan valaisinta laskettiin alemmas paremman tunnelman saavuttamiseksi, korkeus pöytätasosta on nyt 60 cm.

Olohuoneeseen tehtiin uudet verhot ohuesta luonnonvalkoisesta pellavakankaasta ja ruokapöydän tuoleihin ommeltiin metallinhohtoiset mekot kankaasta Carlucci Moonlight Shadow, väri CA 7429/020. Decorama Oy, verhot 150,- ja huput ja tyynyt n. 1.000,-.

Kiinalaistyylinen kuviointi ja kuparin-, kullan- ja viininpunaisen sävyt yhdistävät ryhmän kiinalaiseen pöytään.

Pikkujouluiset esineet:

- Adventtikynttelikkö 19,-

- Woodnotes-kaitaliinat, 2 kpl, á 30,-

- Mustat voirasiat karkeille á 27,-

- Punaiset isot tuikkulasit ruokapöydällä á 24 ,-/ Artek Oy, www.artek.fi , puh. 09-6132 5265.

Yhteystietoja:

Tikkurilan maalit, myynti rautakaupat kautta maan. Tikkurila Maalilinja puh. 010 860 8600.

Verhoomo Lindström, verhoomo@verhoomolindstrom.com.

Design Element Oy, Jari-Pekka Wilkman puh. 040-740 2031.

Ming Living Interiors Oy, puh. 09-668 800.

Interiors, puh. 09-604 567.

Decorama Oy, Anu Niemi , puh. 09-4153 1200.

(T.i.l.a. 30.11.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.