Olli Juolevi Esa Tikkasen kanssa samaan harvinaiseen kerhoon – päättyikö Mikko Koivun NHL-ura tähän?

Vancouver Canucksin Olli Juolevi, 22, pääsi juhlimaan jatkopaikkaa heti ensimmäisessä NHL-ottelussaan. 

Vancouver Canucks varasi Juolevin koko draftin viidentenä pelaajana vuonna 2016. Kaikki oli siloiteltu hyvää NHL-ura varten, mutta puolustaja joutui odottamaan NHL-debyyttiään aina vuoden 2020 elokuuhun asti. 

Eikä siitä avauspelistä tullut ihan mikä tahansa peruspeli. 

Vancouver Canucks voitti pudotuspelikarsinnan neljännessä ottelussa Minnesota Wildin Chris Tanevin jatkoaikamaalilla 5–4. Maaliin ei kulunut jatkoaikaa kuin 11 sekuntia – osuma oli NHL:n pudotuspelihistorian toiseksi nopein. 

Juolevi pääsi siihen harvinaiseen joukkoon, joka on aloittanut NHL-uransa suoraan pudotuspeleistä. Esa Tikkanen hyppäsi keväällä 1985 suoraan Edmonton Oilersin pudotuspelikokoonpanoon.

Juolevi pelasi alle seitsemän minuuttia, eikä hänelle kertynyt tilastomerkintöjä. Alivoimaa Juolevi pääsi pelaamaan 34 sekuntia. 

Runkosarjan aikana hän pelasi 45 ottelua AHL-joukkue Utica Cometsin riveissä. 

Koivun sopimus loppuu

Vastaavasti Wildin Mikko Koivun kausi päättyi kirvelevään jatkoaikatappioon. Koivun sopimus Wildin kanssa loppuu, eikä uudesta ole takeita. 

Koivua on soviteltu kovasti TPS:n SM-liigajoukkueeseen, mutta lopullisten ratkaisujen aika lienee myöhemmin. Yksi mahdollisuus on jatkaa Wildissä tai jossain muussa NHL-joukkueessa pienemmässä roolissa kuin Kovu on NHL-urallaan tottunut. 

Koivun peliaika jä Vancouver-sarjassa pieneksi. Neljännessä ottelussa hän pelasi sentään 14.52, enemmän kun sarjan aiemmissa otteluissa. 

Koivu on edustanut Wildiä koko NHL-uransa asti: hän liittyi organisaatioon jo vuonna 2004. Kapteenina Koivu on toiminut vuodesta 2010 asti. 

Lue myös:

    Uusimmat