Olli Jokisen suuri hetki koittaa ensi yönä – Florida julkisti harvinaisen sopimuksen ex-kapteenilleen

Olli Jokisen mittava NHL-ura on valokeilassa ensi yön Florida–NY Rangers-ottelussa.

Jokinen päättää uransa virallisesti ensi yönä Floridan pelaajana. Joukkueenjohtaja Dale Tallon vahvistaa, että Jokisen kanssa solmitaan eräänlainen kunniasopimus tänään illalla ennen lopetusseremonioita. "Pelaajasopimus" on täten voimassa vain muutaman tunnin.

– Olli on aina ollut Floridan fanien suosikki ja tärkeä pelaaja Panthersin organisaatiossa, Tallon kommentoi NHL:n verkkosivuilla.

– Sydämeni on aina ollut Pantherissa. Tämä eräällä lailla kruunaa urani. Olen erittäin kiitollinen, että sain mahdollisuuden pelata jääkiekkoa ja kehittää lajia Etelä-Floridassa, Jokinen jatkoi NHL-sivuilla.

Jokinen, 38, pelasi Floridassa kausina 2000–08, niistä joukkueen kapteenina kausina 2003–08. Jokinen pitää yhä hallussaan seuraennätyksiä niin maaleissa (188), pisteissä (419), voittomaaleissa (36), jatkoaikamaaleissa (10), ylivoimapisteissä (153) kuin laukauksissakin (1837).

Jokinen ehti edustaa vuonna 1997 alkaneella NHL-urallaan myös Los Angeles Kingsiä, New York Islandersia, Phoenix Coyotesia, Calgary Flamesia, New York Rangersia, Nashville Predatorsia, Toronto Maple Leafsia sekä St. Louis Bluesia.

Urallaan 1 231 NHL-ottelua pelannut Jokinen saalisti komeat 750 tehopistettä (321+429).

Lue myös:

    Uusimmat