Olli Jokisen puhe keskeytyi – antoi tuiman komennon lehdistötilaisuudessa: "Vastaas puhelimeen välissä"

Kivikasvoinen Olli Jokinen tuimana lehdistötilaisuudessa: "Vastaas puhelimeen välissä" 0:31
Kivikasvoinen Olli Jokinen tuimana lehdistötilaisuudessa: "Vastaas puhelimeen välissä".

Jukurien Olli Jokinen moitti joukkuettaan perjantain HPK-ottelun ensimmäisistä neljästä minuutista SM-liigan lehdistötilaisuudessa. Välissä Jokinen ojensi myös henkilöä, jonka puhelin soi kesken Jokisen puheenvuoron.

Jukurien ja HPK:n käyrät jääkiekon SM-liigassa sojottavat eri suuntiin. Kauden alussa aivan sarjan kärkisijoilla keikkunut Jukurit kärsi perjantaina kolmannen peräkkäisen tappionsa, kun HPK oli Mikkelissä parempi jatkoajan jälkeen maalein 4–3. Ensimmäisistä kahdeksasta ottelustaan vain yhden voittaneelle HPK:lle Jukurit-kohtaaminen puolestaan oli viides peräkkäinen pisteitä tuottanut ottelu.

Kotijoukkueen päävalmentaja Olli Jokinen esiintyi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa tuimailmeisenä. Jokista jäi erityisesti kismittämään ottelun alku, kun HPK rynni vajaassa neljässä minuutissa kahden maalin johtoon.

– Katastrofialku joukkueelle, Jokinen puhisi.

Jokinen kertasi seikkaperäisesti avausminuuttien tapahtumia, kun lehdistötilaisuudessa soinut puhelin keskeytti puheen. Jokinen otti tuiman katseen puhelimen omistajaan.

– Vastaas puhelimeen välissä, Jokinen komensi ja jäi odottamaan.

Voit katsoa hilpeän tilanteen pääkuvan paikalla olevalta videolta.

Ottelun loppuihin 56 minuuttiin Jokinen vaikutti tyytyväiseltä. Jukurit pelasi käskijänsä mukaan mallikkaasti.

– Meidän laskujen mukana reilut 20 paikkaa tasakentällisin. Vastustaja pidettiin alle kymmenessä, Jokinen kertoi ja tuli samalla paljastaneeksi mikkeliläisten akilleen kantapään.

Tällä hetkellä meidän trendi on ollut, että on melkein joka pelissä pystytty parikymmentä paikkaa luomaan. Meidän tilastojen mukaan tarvitaan sellainen kahdeksan paikkaa maalin tekemiseen. Tehottomuus on ollut läsnä koko kauden ajan, Jokinen sanoi, mutta totesi olevansa tyytyväinen siihen, että Jukurien peli on kuitenkin uomissaan.

HPK:n komea täyskäännös alkukauden konttauksen jälkeen on nostanut joukkueen jo Jukurien kantaan sarjataulukon sijalle kahdeksan. Molemmilla on pisteitä 16, mutta hämeenlinnalaiset ovat pelanneet kolme ottelua enemmän.

Päävalmentaja Matias Lehtonen oli tyytyväinen illan antiin.

– Mahtavat kaksi pistettä. Ei olisi ollut vääryys, jos olisi mennyt toisin päin. Mutta otetaan vastaan. Sen verran näätiä ollaan, että kaikki viedään, mitä saadaan.

Lehtosen mukaan HPK on viime otteluissa näyttänyt luonnetta, josta voi olla tyytyväinen.

– Lopussa näytettiin luonnetta määrätyssä kiekon syömisessä ja blokkaamisessa. Näytettiin sydäntä, sielua, mitä nyt ollaan viimeiset pelit näytetty kaukalossa toden teolla. Se on hienoa nähdä. Se kertoo kertoo, että se ei ole lyhytaikaista, vaan näkyy joka ilta. Silloin se on jotain, joka tulee joukkueesta sisältä.

Voit katsoa lehdistötilaisuuden kokonaisuudessaan alla olevalta videolta.

Lehdistötilaisuus: Jukurit - HPK 8:29