Läheltä piti -tilanne MM-kisoissa – Sami Kapanen joutui törmäyskurssille Kanadan supertähden kanssa: "Jos pyytää anteeksi"

Sami Kapaselta tarkka havainto Kanadan superjuniorista – oli jyrätä NHL-supertähden: "Ei helvetti" 2:44
Sami Kapaselta tarkka havainto Kanadan superjuniorista – oli jyrätä NHL-supertähden: "Ei helvetti".

Suomella on lauantaina edessä jääkiekon MM-kisojen toistaiseksi kovin testi, kun vastaan asettuu Kanada.

Suomella riittää ottelussa kiirettä, sillä Kanadalla on kisoissa jalkeilla kivikova joukkue.

Tulee olemaan iso peli, joka antaa aika paljon osviittaa, mikä on Suomen iskukyky tässä turnauksessa, MTV:n asiantuntija Sami Kapanen sanoo.

Päävalmentaja Jukka Jalonen mylläsi ketjukoostumuksensa tappiollisen Itävalta-pelin jälkeen, ja esimerkiksi uusiksi laitettu Mikael Granlundin ketju hyökkää nyt muodossa Jere InnalaGranlundIiro Pakarinen.

Kanadan joukkueesta esiin on turnauksessa noussut 18-vuotias Connor Bedard, joka on nakuttanut neljässä ottelussa viisi maalia ja poiminut kylkeen yhden syöttöpisteen. Vahvan tulokaskauden NHL:ssä pelannut Bedard ei kuitenkaan ole täysin vakuuttanut Kapasta.

Bedard ollut tietyllä tavalla mulle jopa pettymys turnauksen aikana. Hän on tehnyt maaleja hyvin, hänellä on kyky tehdä maaaleja ja tulosta, mutta kun rupeaa peliä katsomaan pidemmälle, siellä on todella paljon harhasyöttöjä, todella paljon kiekonmenetyksiä, asiantuntija ruotii ja antaa esimerkin Kanadan hyökkäysalueen pelistä.

Hän hakee todella paljon poikkikentän syöttöjä. Kahdeksan kymmenestä ei onnistu, mutta ne kaksi on sellaisia, jotka luovat maalipaikan. Hänellä on itseluottamusta ja -varmuutta niitä yrityksiä tehdä ja valmennus on aika maltillinen ja kärsivällinen ollut hänen kanssaan.

Yksi joukkueen tähdistä on kapteenin virkaa toimittava Toronto-hyökkääjä John Tavares, joka on kuitannut turnauksessa toistaiseksi tehot 1+2.

Hän pelaa joukkueelle isosti. On ollut erittäin isojen paineiden alla ensin Islandersissa, mutta sitten vielä isommassa paineessa Toronton kattilassa vuosia, Kapanen kehaisee.

Tulosvarma pelaaja. Kamppailee erittäin hyvin, todella työteliäs.

Kapasella on ollut kisojen aikana jo oma kohtaamisensa Tavaresin kanssa. 

Eilen ihan ajatuksissani lenkillä musiikkia kuunnellen huomasin, että meinasin juosta päin perhettä. Katselin, että kaveri on hämmästyneen näköinen ja kattoo mua. Juoksin ohi ja ajatetelin, että tutun näköiset kasvot.

Vasta hetken kuluttua Kapasella sytytti.

Ei helvetti, toi oli Tavares, että olisi pitänyt moikata. Oli Flyersin t-paita päällä, että hän varmaan tunnisti, että olin NHL-organisaatiosta. Pyyhkäisin siitä ohi moikkaamatta sen kummemmin. Katsotaan, jos pelin jälkeen kävisi pyytämässä anteeksi.

Lue myös:

    Uusimmat