Liikemies Jussi Uoti kertoo tuomion tuoneista henkilöstöjuhlista: "Tein minkä tein"

Liikemies Jussi Uoti valottaa nyt MTV Uutisille, mitä henkilöstöjuhlissa Salossa tapahtui lokakuussa 2019. Hovioikeus piti ennallaan Uotin saaman pahoinpitelytuomion.

MTV Uutiset kertoi perjantaina, kuinka liikemies Jussi Uotin käräjätuomio pahoinpitelystä jäi ennalleen Turun hovioikeudessa. Oikeusasiakirjoista käy ilmi, kuinka Uoti ajoi autollaan päin tuolloin 27-vuotiasta poikaansa.

Uoti kertoo nyt yksityiskohtia Salossa 12. lokakuuta 2019 pidetyistä henkilöstöjuhlista.

Uotin mukaan henkilökunnan jäsenten välillä oli tappelu, ja hän halusi suojella vaimoaan. 

– Olin selvinpäin, mutta menetin malttini. Purjehdusonnettomuuden vuoksi liikuin kävelykepin avulla, joten päädyin ottamaan auton. Halusin rauhoittaa tilannetta. 

Oikeusasiakirjoista käy ilmi, kuinka Uoti ajoi autollaan poikaansa kohti niin, että poika jäi auton ja seinän väliin puristuksiin. Todisteina oikeudella oli valokuvia särkyneistä puutarhakalusteista ja saranoiltaan vääntyneestä rakennuksen ulko-ovesta. Uoti oli kolhinut samalla taksia. 

– Tein minkä tein. Kenellekään, esimerkiksi pojalleni, ei tullut minkäänlaista vammaa. Ei edes ruhjetta eikä mustelmaa, hän toteaa nyt MTV Uutisille.

Uoti hyväksyy saamansa pahoinpitelytuomion.

– Suojelisin vaimoani vastaavassa tilanteissa uudestaan kaikin mahdollisin keinoin. Jos siitä saa tuomion, hyväksyn sen.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi Jussi Uotin pahoinpitelystä 6. huhtikuuta 2023 yhdeksän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen, minkä hovioikeus siis piti ennallaan. 

Uoti vaati hovioikeudelta rangaistuksensa lieventämistä sakoksi tai vähintäänkin vankeusrangaistuksensa alentamista. Hovioikeuden mukaan rangaistuksen lieventämiselle tai alentamiselle ei kuitenkaan ollut aihetta.

– Vuoden 2019 jälkeen henkilöstöjuhlia ei kyllä ole enää pidetty, paljastaa Jussi Uoti. 

Lue myös:

    Uusimmat