Olli Jokiselta varoitus Mikael Granlundin ympärillä pyörivästä myllystä: "Rajansa kaikella"

Leijonaraati: Suomen yllätystappio kovan ruodinnan kohteena – Jukka Jaloselle kritiikkiä: "Se oli luokatonta" 12:12
Leijonaraati: Suomen yllätystappio kovan ruodinnan kohteena – Jukka Jaloselle kritiikkiä: "Se oli luokatonta"

Leijonien ykkösketju menee jälleen uuteen uskoon MM-kisojen Kanada-otteluun. MTV Urheilun asiantuntija Olli Jokinen tietää, mitä Jukka Jalonen muutoksella hakee, mutta muistuttaa, ettei Mikael Granlundin johtaman vitjan ympärillä pyörivä ruletti ole optimaalinen tilanne. 

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Leijonat harjoitteli perjantaina Itävalta-tappion jälkeen uusin ketjukoostumuksin. MM-kisojen murheenkryyniksi muodostunut ykkösketju hajotettin jälleen. Nyt Mikael Granlundin ja Jere Innalan rinnalle nousi nelosketjun voimahyökkääjä Iiro Pakarinen.

Olli Jokisen mukaan Jukka Jalonen hakee ykkösketjuun Pakarisen avulla oikeanlaista ryminää.

– Haetaan nyt sellaista pelaajaa, joka pystyy tuottamaan riistoja ja karvaamaan. Saisivat hyökkäämistä vähän suoraviivaisemmaksi, Jokinen sanoo.

– Ei se mikään yllätys ole. Olen itsekin pelannut Pakarisen kanssa samassa kentässä ja tiedän minkälainen pelaaja hän on. 

Ykkösvitjassa alkukisat viilettänyt NHL-mies Valtteri Puustinen siirrettiin kolmosketjuun Juha Jääskän ja Arttu Hyryn viereen. 

Pakarisen liikuttelu tarkoittaa, että Leijonien erinomaisesti esiintynyt neloskenttä muuttuu. Nyt Hannes Björnisen ja Saku Mäenalasen rinnalle nousee Pekka Jormakka.

– Tärkeää on, että saadaan Granlundinkin kenttä toimimaan. Aina voidaan palata niihin juttuihin mitkä ovat jo toimineet. Ei siinä mitään riskiä ole, vaikka sen neloskentän yhteen peliin hajottaisi, Jokinen näkee.

Jokinen on pannut merkille Leijonien ykkösketjun levottomuuden. Tilanne Leijonat-kapteeni Mikael Granlundin ympärillä ei ole ihanteellinen.

– Varmaan rajansa kaikella. Nythän nämä kisat ovat menneet siihen, että puhutaan, että kuka Granlundin kanssa pystyy pelaamaan. Silloinhan se ei ole mikään ideaalitilanne, jos meidän parhaan pelaajan ympärille ei löydy oikeita miehiä, Jokinen sanoo.

Viime keväänä MM-kotikisoissa Jalonen ei lähtenyt muuttamaan Mikko Rantasen, Teemu Hartikaisen ja Sakari Mannisen muodostamaa ykköskenttää. Tshekin kisoissa toimintamalli on toinen.

– Viime vuonnahan Jukka ei vaihtanut sitä kenttää, koska se pystyi luomaan maalipaikkoja. Siinä mielessä nyt on hieman uutta Jukkaa havaittavissa, Jokinen pohtii.

– Varmasti kentälliset muuttuvat Kanada-pelin jälkeenkin. Saadaan sitten taas lisää jauhaa siitä. Harvoin sillä kokoonpanolla, millä on aloitettu, myös lopetetaan.

Lue myös:

    Uusimmat