Leijonien NHL-mies tiputettiin ykkösketjusta – Jukka Jalonen napakkana: "Jossain vaiheessa sekin loppuu"

Vilttiketju: Petteri Sihvonen perkaa Leijonien shokkitappion syyt – "Kolmetoista kertaa" 5:37
Vilttiketju: Petteri Sihvonen perkaa Leijonien shokkitappion syyt – "Kolmetoista kertaa"

Leijonien valmennusjohto löi ketjuja uusiksi lauantain Kanada-pelin alla, kun NHL-hyökkääjä Valtteri Puustinen (Pittsburgh Penguins) siirrettiin kolmosvitjaan. Samalla HIFK-laituri Iiro Pakarinen nostettiin nyt Mikael Granlundin ja Jere Innalan rinnalle.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Leijonien neljästä hyökkäystriosta peräti kolme meni uusiksi torstain Itävalta-ottelun jälkeen. Sen lisäksi myös pakkipareihin tuli muutoksia.

Suomen joukkueen iso kysymysmerkki on liittynyt ykkösketjuun ja sen toimimattomuuteen. Nyt ratkaisua haetaan Pakarisen kautta.

– Iiro on fyysinen pelaaja, joka menee maalille. Hän tuo vähän erilaisuutta tuohon ketjuun. Nyt kokeillaan tämmöistä vaihtoehtoa, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi perjantain harjoitusten jälkeen.

Pakarinen saa kehuja Jalosen suunnalta.

– Hän ei ole ollut järjestelemässä yhtään maalipaikkaa omiin näissä peleissä. Se kertoo aika paljon. Eilenkin hän otti ison blokin aivan pelin loppuhetkillä, oman pään aloitustappion jälkeen. Tuollaisia asioita me tarvitsemme. Tuo on sitä voittavaa jääkiekkoa.

– Ja ylipäätänsä jo se, että hän menee maalille. Jonkun siellä pitää olla. Eihän niitä osumia tässä lajissa muuten tehdä, Jalonen mietti.

Pakarinen säväytti Leijonien avausmaalissa torstaina, kun hän pisti Itävallan kaverin aivan nippuun syvällä hyökkäyspäässä. Tämän jälkeen hän käänsi kiekon Saku Mäenalaselle, joka heilutti maaliverkkoja.

– Pari äijää kumoon ja hyvä syöttö. Iiro tekee juuri tuollaisia pieniä, voittavia asioita. Hän ei ole välttämättä niin näyttävä pelaaja, mutta voi sanoa, että kaikki pelikaverit arvostavat häntä niin HIFK:ssa kuin täällä meillä, Jalonen tunnustaa.

Juttu jatkuu videon ja kuvan alla.

Saku Mäenalanen niittaa MM-turnauksen avausmaalinsa – rystytuikkaus patjan kautta Itävallan pömpeliin 0:53
Saku Mäenalanen niittaa MM-turnauksen avausmaalinsa – rystytuikkaus patjan kautta Itävallan pömpeliin

Ei loputtomia saumoja

Leijonat kärsi torstaina yllätystappion MM-kisoissa, kun se hävisi Itävallalle kolmannen erän viimeisen sekunnin takaiskuosuman myötä 2–3. Leijonien päävalmentaja Jalonen oli jo pelin jälkeen hyvin rauhallinen. Hän ei paljoa hötkynyt, vaikka torstain lopputulos pisti Leijonat jo sangen tukalaan asemaan.

– Ihan hyvä fiilis tässä on. Purimme pelin pelaajien kanssa ja sitten harjoittelimme. Nyt unohdetaan jääkiekko hetkeksi ja ollaan valmiita huomenna, kun Kanada-peli alkaa, Jalonen viitoittaa.

Leijonien harjoituksissa puhuttelevin seikka oli se, että NHL-hyökkääjä Valtteri Puustinen tiputettiin nyt ulos ykkösketjusta. Puustinen on ollut vaisu tähän mennessä, eikä hänelle ole merkattu yhden yhtään tehopistettä neljässä pelatussa ottelussa.

Leijonien päävalmentajalta Jaloselta kysyttiin perjantain harjoitusten jälkeen siitä, että miten Suomen joukkueen valmennus käsittelee sellaisia pelaajia, jotka eivät ole saaneet tulosta aikaiseksi.

– Tuo on tietenkin vähän tilanteesta riippuva juttu. Jonkun aikaa saumaa voi antaa, mutta jossain vaiheessa sekin loppuu, jos ei vain ala tehoja tulla. Kyllä me niitäkin kaipaamme, vaikka ei se ole ainut asia tässä. Jos on paikkoja, niin toivomme, että jossain vaiheessa menee. Jos ei ole, niin ei sekään ole hyvä lähtökohta, Jalonen pyöritteli.

Leijonat kohtaa seuraavaksi Kanadan, joka operoi kisoissa nimekkäällä nipulla. Sen ykköstähtiä ovat muun muassa Toronto Maple Leafsin John Tavares ja Chicago Blackhawksin nuorukainen Connor Bedard.

– Huippujoukkue, kaikkihan sen tietävät, Jalonen sanoo Kanadasta.

– Emme kuitenkaan vielä mieti heitä. Käymme tietenkin valmentajien kanssa vähän heidän pelaamistaan läpi, mutta pelaajat saavat olla tänään aivan rauhassa, Jalonen sanoo Suomen joukkueen lähestymiskulmasta.

Leijonien ja Kanadan ottelu alkaa lauantain Suomen aikaan kello 17.20.

Lue myös:

    Uusimmat