Olli Jokiselta herkullinen povaus Stanley Cupin voittajan tulevaisuudesta – tämä käänsi Floridan historian: "Huuma on käsinkosketeltava"

Aleksander Barkov nostaa Stanley Cup -pokaalin ensimmäisenä suomalaiskapteenina 1:47
Aleksander Barkov nostaa Stanley Cup -pokaalin ensimmäisenä suomalaiskapteenina

Aikanaan seitsemän kauden ajan Florida Panthersille maaleja iskenyt ja seuran kapteeninakin toiminut entinen kiekkotähti Olli Jokinen tietää kertoa, miten valtava merkitys Stanley Cupin voitolla on aurinkorannalla.

Kaudella 1993-1994 taipaleensa NHL:ssä aloittanut seura on käynyt läpi kirjavia vaiheita, mutta urheilullista menestystä on alkanut tihkua vasta viimeisimpinä vuosina.

– Seurassa on ollut paljon vaihtuvuutta ihan omistajataholta lähtien. Kun minä menin aikanaan seuraan, omistajana oli videovuokraamoketju Blockbusterin omistaja Wayne Huizenga. Hänen jälkeensä omistajia on ollut aika iso liuta, MTV Urheilun asiantuntijana NHL:n finaaleissa toiminut Jokinen mietti.

Vuosina 1994-2001 Floridan omistaneen Huizengan jälkeen seuran omistajina toimivat kahden vuoden pätkissä Alan Cohen (2002-2004) ja Mike Yormark (2005-2007). Sittemmin omistajana on toiminut Vincent Viola, joka osti Panthersin vuonna 2013 noin 160 miljoonan dollarin hintaan.

– Siitä (Violan saapumisesta) lähtien seura on alkanut puhua voittamisesta ja rakentanut tätä hetkeä kohti. Violallakin ovat GM:t vaihtuneet: Bill Zito on hänen aikakaudellaan tehtävässä kaikkiaan kolmas. Hän on se GM, joka on saanut aikaan tämän viimeisen työnnön.

– Tämä nostattaa jääkiekkobuumia Floridassa. Pitää muistaa, että jääkiekko on sillä alueella kaukana suosituimpien ja seuratuimpien urheilulajien kärkisijoista. Nyt huuma on kuitenkin käsinkoskeltava ja myös runkosarjapeleissä on käynyt paljon porukkaa.

Kooste 7. finaalista: Florida - Edmonton 6:16
Kooste seitsemännestä finaalista: Florida Panthers käänsi ratkaisevan loppuottelun edukseen

Stanley Cupin loppuotteluihin jo viime vuonna selvinnyt, mutta Vegas Golden Knightsin jyräämäksi jääneellä Panthersilla on Jokisen näkemyksen mukaan mahdollisuus toistaa tiistaiaamuna koetut hetket uudelleen.

– Jos miettii, millainen merkitys Floridan tappiolla olisi ollut seuralle, ilmapallosta olisi voinut lähteä ilmat pihalle lopullisesti.

– Heillä on tämän joukkueen kanssa kaksi-kolme vuotta vielä ikkuna auki, jolloin mestaruuksia voi tulla lisää.

Mikä teki Florida Panthersista mestarin? Olli Jokinen analysoi vahvuudet 2:39
Mikä teki Florida Panthersista mestarin? Olli Jokinen analysoi Stanley Cupin voittajan vahvuudet

Lue myös:

    Uusimmat