Mainos

Olkkonen nieli pettymyksensä

Joonas Olkkonen ei sortunut tiistaina syyttämään kilpailuoloja Ateenan olympialaisten kaksoistrapissa. Numeroissa ei ollut selittelemistä, vaan ne kertoivat karun tarinan kärköläläisen onnistumisesta: Olkkonen sijoittui peruskilpailussa 25. sijalle eli viimeiseksi.

Hän rikkoi vain 118 kiekkoa 150:stä ammuttavaksi lennätetystä.
- Tämä oli heikoin tulokseni vuosiin, Olkkonen ynnäsi.

Pettymys olympiadebyytti toki oli. Olkkonen olisi onnistuessaan voinut tavoitella vaikka finaalipaikkaa ja mitalia, eikä kahden vuoden takaisella MM-pronssimitalistilla kovin muunlaista tavoitetta voinut ollakaan.
- Olisipa antanut edes perustuloksen, Olkkonen sanoi ja tarkoitti 136-137 kiekon rikkomista.

Sellaisella lukemalla olisi ollut kevyesti kuuden parhaan loppukilpailussa, sillä viimeinen finaalipaikka irtosi tuloksen 134 ampuneiden viiden miehen uusinnassa.

Olkkosen sarjat 50 kiekon erissä olivat 41, 38 ja 39. Olot eivät olleet haulikkoammunnalle otolliset, sillä tuuli riepotti ajoittain kiekkoja. Olkkonenkin myönsi tähtäämisen olleen vaikeaa, kun tuuli saattoi muuttaa kiekon oletettua lentorataa.
- Sitten voi tulla niitä täyspummeja, Olkkonen kuvasi ja tarkoitti viimeisessä sarjassaan tekemiään kolmea tuplapummia, joissa molemmat kiekot putosivat ehjinä maahan.

Tuulesta olisi helposti saanut syyn huonoon tulokseen, sillä puhuri vaikeutti selvästi ampujien työskentelyä. Olkkonen muistutti kuitenkin, että harjoituspäivänä maanantaina Markopoulon ampumakeskuksessa tuuli riepotteli vielä pahemmin kuin tiistaina.
- Kovassa tuulessa on vain keskityttävä kiekkopariin. Sieltä ne olisi ammuttava, menevät ne minne tahansa, Olkkonen totesi.

Olkkonen ja hänen olympiakylän kämppäkaverinsa Petri Nummela saavat yhdessä lohduttautua, sillä kummankaan olympiakilpailu ei sujunut aivan odotusten mukaisesti. Nummela oli sentään finaalivauhdissa suurimman osan kilpailua, mutta romahti lopussa. Olkkosen mahdollisuudet murenivat pitkälti jo ensimmäisen sarjan tulokseen.

- Kokemuksena nämä kisat ovat olleet mahtavat, 28-vuotias Olkkonen sanoi ja arveli tavoittelevansa täysillä paikkaa myös Pekingin 2008 olympialaisissa.

Ammunta

Miesten kaksoistrapin karsinta (kuusi parasta finaaliin):
1) Ahmed Almaktoum Arabiemiraatit 144
2) Håkan Dahlby Ruotsi 138
3) Wang Zheng Kiina 137
4) Waldemar Schanz Saksa 135
5) Rajyavardhan S. Rathore Intia 135
6) Hu Binyuan Kiina 134
7) Daniele Di Spigno Italia 134
8) Fehaid Aldeehani Kuwait 134
9) William Chetcuti Malta 134
10) Vitali Fokejev Venäjä 134
...
25) Joonas Olkkonen Suomi 118.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja