"Olisinpa tiennyt, että en tule olemaan hyvä puoliso" – 16 asiaa, jotka eronneet oppivat avioliitosta

Rakastat eri tavalla, ja yleensä paljon viisaammin, avioeron jälkeen. Huffington Post keräsi lukijoiltaan asioita, joita he eivät olisi oppineet ilman avioeron läpikäyntiä.

1. "Jos suhde on ongelmallinen ennen avioliittoa, se on todella ongelmallinen liiton aikana. Olet parhaimmillasi tapailuvaiheessa ennen tosielämän stressin aiheuttajia, kuten terveys- ja rahaongelmia, lapsia tai puolison sukulaisia. Jos suhteesi on hatara jo suhteen kuherruskuukauden aikana, muuttuu se sitä pahemmaksi, mitä pidemmälle etenette."

2. "En tajunnut, kuinka helppoa on mennä naimisiin – ja kuinka vaikeaa on erota."

3. "Toivon, että olisin tiennyt, kuinka tunnistamattomaksi suhde lopulta muuttuu ja kuinka syvälle joudumme vaimoni kanssa katsomaan toisiamme, jotta näkisimme sen suhteemme ytimen, jonka vuoksi olemme yhdessä. Kukaan ei koskaan todella kertonut, että astuessamme avioliiton sokkeloihin elämämme muuttuu tunnistamattomaksi."

4. "Älä mene naimisiin sen ihmisen kanssa, joka on järkevä valinta. Nai se, joka tekee sinusta paremman ihmisen ja jonka takia haluat olla parempi. Sellainen ihminen pitää sinut sitoutuneena liittoonne."

5. "Toivon, että olisin tiennyt, että en tule olemaan hyvä aviopuoliso. Se ei vain ole kaikkia varten."

6. "Älä mene naimisiin parhaan ystäväsi kanssa. Parhaita ystäviä voi olla useita, mutta kumppanisi tulee olla rakastava, intohimoinen, huomaavainen ja seksuaalinen.  Suhteessa on vain oltava kipinää, intohimoa, ja seksuaalista vetoa toiseen ei voi feikata."

7. "Elä täyttä sinkkuelämää ennen naimisiinmenoa. Mielestäni kiire saada lapsia ja jakaa talous elämänkumppaninsa kanssa vain saa ihmiset sanomaan ”tahdon” ennen kuin heidän pitäisi."

8. "Toivon, että olisin tiennyt olevani eri ihminen 32-, 42-, ja 52-vuotiaana kuin mitä olin 22-vuotiaana. Kunpa joku olisi kertonut, että kasvan ja muutun. Ja että aviopuolisoni pitäisi olla joku, joka nauttisi kasvusta ja muuttumisesta kanssani."

9. "Avioliitto vaatii työtä. Kovaa työtä. Et voi vain nautiskella olostasi tekemättä mitään aviopuolisosi löydyttyä. Rakkaus vaatii valtavan paljon kunnioitusta, tehokasta kommunikointia ja avointa mieltä. Avioliitto on venymistä ja taipumista."

10. "Olisinpa tiennyt, että avioliitto on opettava kokemus, erityisesti itsestäni. Joidenkin asioiden oppiminen on ollut vaikeaa, mutta täysin sen arvoista. Rakkauden kestoa ei ole ikinä taattu. Vaikka avioliitto päättyisi suunniteltua aikaisemmin, täytyy pystyä olemaan inhimillinen, kohtelias ja oppimaan kuljetusta matkasta."

11. "Kun joku paljastaa todellisen luonteensa, usko häntä."

12. "Näkemyseroillanne kasvatuksesta on väliä, kun saatte lapsia. Merkittävästi."

13. "Olisipa joku kertonut minulle aikaisemmin, että miestä ei vain voi muuttaa, ellei hän itse halua muuttua. Tärkein opetus on ollut sen tajuaminen, että minun täytyy arvostaa ja keskittyä miehen positiivisiin puoliin. Emme rakastu täydelliseen ihmiseen, vaan rakastuessa opimme näkemään epätäydellisen ihmisen täydellisenä."

14. "Vaikka toinen miten haluaisi jatkaa avioliittoa ja vaikka hän miten rakastaisi puolisoaan, liittoa ei voi kannatella yksin, vaan siihen vaaditaan molemmat osapuolet."

15. "Et ole koskaan vastuussa muiden tunteista. Koskaan. Älä anna kenenkään syyllistää sinua silloin, kun tiedät, ettet ole tehnyt mitään väärin."

16. "Olisipa joku kertonut, että avioliiton pitäminen hengissä ja elinvoimaisena vie aikaa ja vaivaa. Uuden suhteen viehätys katoaa ajan myötä, ellet tee töitä sen eteen. Deittaile aviopuolisoasi. Näe vaivaa pienten asioiden korjaamiseksi ennen kuin ne paisuvat isoiksi ongelmiksi."

Lue myös:

    Uusimmat