Olisiko Kaapo Kakon voittomaali pitänyt hylätä? Slovakian leiristä kovaa tekstiä

Slovakian leiristä on nostettu esiin väite, jonka mukaan Kaapo Kakon lauantain ottelussa värkkäämä 3–2-voittomaali olisi pitänyt hylätä. Suomi nappasi jääkiekon MM-kisojen isäntämaasta lopulta 4–2-voiton.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Yhdysvallat-Suomi maanantaina 13.5. klo 17.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Suomen voittomaalia edeltäneessä tilanteessa Sakari Manninen ja Slovakian Robert Lantosi suuntasivat kohti kiekkoa laidan lähellä. Mannisen maila kävi Lantosin jalkojen välissä, ja Niko Mikkola ennätti taustalta kiekkoon. Mikkola passasi pelivälineen maalin takasivustalle, jossa Kakko otti sen haltuunsa ja ujutti pelivälineen lopulta komeasti Slovakian maaliin.

Slovakialaisen RTVS:n kommentaattorin Boris Valábikin mukaan Leijonien 3–2-maalia ei olisi pitänyt hyväksyä.

– Se oli selvä koukkaus, Valábik paalutti slovakialaisen Hospodárske noviny -lehden mukaan.

Slovakian 2–2-maalin viimeistellyt Martin Marinčin oli samoilla linjoilla.

– Tuomarit eivät tunnistaneet tilannetta meidän ylivoimaksemme. Meitä vastaan tehtiin maali, ja sen jälkeen heitä oli vaikea tavoittaa, Marinčin sanaili.

Myös Slovakian hyökkääjä Ladislav Nagy harmitteli tilannetta.

– Me ajattelimme, että tilanteessa oli rike ja lopetimme pelaamisen, Nagy sanoi slovakialaisen Šport.sk-sivuston mukaan.

Suomen voittomaali syntyi kolmannen erän puolivälissä. Kakko iski ottelun lopussa viimeisen osuman tyhjään rysään, täydensi sillä hattutemppunsa ja Suomi nappasi 4–2-voiton.


Lue myös:

    Uusimmat