Oletko kuullut sinkkupäivästä? Nämä ovat maailman suurimman ostospäivän hittituotteet

Kiinalaislähtöistä, maailman suurimmaksi shoppailupäiväksi noussutta Singles’ Dayta vietetään 11.11. Tänä vuonna on tuplajuhlan paikka, kun samana päivänä juhlitaan myös isänpäivää. Hintavertailupalvelu Hintaopas ennustaa tämän vuoden hittikategorioiksi matkapuhelimia, pelikonsoleita ja kuulokkeita.

Suomessa vielä varsin tuntematonta, kiinalaislähtöistä sinkkupäivää vietetään 11.11. Yksinelämistä juhlistava Singles’ Day on noussut kokonaismyynnin arvoltaan maailman suurimmaksi ostospäiväksi, ohi tunnetumman verrokkinsa Black Fridayn. Esimerkiksi kiinalaisessa verkkokauppayritys Alibabassa tehtiin viime vuoden sinkkupäivänä ostoksia peräti 25 miljardin dollarin arvosta 24 tunnin aikana.

– Sinkkupäivä on nousussa myös Suomessa ja viime vuoden Singles’ Day oli Hintaoppaan kävijämäärillä mitattuna 60 prosenttia suositumpi ostospäivä kuin saman marraskuun edellinen lauantai, kertoo Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Keskimääräinen alennus 21 prosenttia - osalla tuotteista hinta nousee

Viime vuoden sinkkupäivän haetuimmiksi tuotteiksi nousivat matkapuhelimet, pelikonsolit ja näytönohjaimet. Tänä vuonna kaksi ensimmäistä pysynee listalla, mutta kärkipaikoille ennustetaan nousevan myös erilaiset kuulokkeet.

Sinkkupäivä aloittaa marraskuusta joululle yltävän verkko-ostosputken. Sinkkupäivää seuraa 23.11. vietettävä Black Friday, joka on nykyisin paisunut jopa viikon kestäväksi Black Weekiksi, jolloin moni suuntaa jo katseensa edullisia joululahjoja kohti.

Jos jo nyt omalta hankintalistalta löytyy tiettyjä suosikkituotteita, kannattaa asettaa tuotteille hintavahti, joka ilmoittaa kun kyseisen tuotteen hinta laskee. Tällaiseen tarkoitukseen Hintaopas tarjoaa aplikaatioa, jolla pystyy reaaliajassa kaupassa ollessaan vertailemaan saman tuotteen hintoja muihin verkosta löytyviin hintoihin. Hintaoppaan sovellus on saatavilla Applelle ja Androidille.

Sinkkupäivän tarjoushuumassa kannattaa olla valppaana, sillä vaikka useita tuotteita myydään tarjoushintaan, osalla tuotteista hinnat jopa nousevat:

– Viime vuoden data osoittaa, että sinkkupäivänä 7 prosenttia Hintaoppaassa listatuista tuotteista oli alennuksessa ja keskimääräinen alennusprosentti oli 21. Kuitenkin 5 prosentilla tuotteista hinta nousi, keskimäärin 13 prosentilla, Matinvesi-Bassett muistuttaa shoppailijoita.

Seuraa sinkkupäivän parhaita tarjouksia.

Hintaoppaan ennuste: sinkkupäivän 2018 suosituimmat tuotekategoriat

Hintaoppaan suosituimmat tuotekategoriat sinkkupäivänä 2017

 1. Matkapuhelimet
 2. Pelikonsolit
 3. Näytönohjaimet
 4. Kuulokkeet
 5. Televisiot

Hintaoppaan suosituimmat tuotteet sinkkupäivänä 2017

 1. MSI GeForce GTX 1060 X HDM 3xDP
 2. Nintendo Classic Mini SNES
 3. Apple iPhone 7 32GB
 4. Apple iPhone X 64GB
 5. Sony PlayStation 4 Slim 500GB

Kuva: Mikko Autio

Lue myös:

  Uusimmat