Oletko jo kokeillut? Tämä on tajunnanräjäyttävin orgasmi koskaan: "Se on erittäin intiimi ja palkitseva kokemus"

Nainen, jos olet koko ikäsi tyytynyt saamaan seksin aikana vain tavallisen orgasmin, olet jäänyt paljosta paitsi! Kokeile yhdistelmäorgasmia – etkä tule pettymään.

Orgasmi, tuo seksuaalisen nautinnon kliimaksi. Säännöllinen seksi orgasmeineen on ihmiselle hyväksi, sillä se tekee ihmisestä tutkitusti onnellisen. Seksuaaliterveyden asiantuntija Andrea Penningtonin mukaan naisen tulisi saada kolme orgasmia viikossa.

Vaikka orgasmin saaminen on nautinnollista, miltä kuulostaisi, jos voisitkin saada orgasmin tuplana – yhdellä kertaa?

Vaikka tuplaorgasmi saattaakin kuulostaa vain toiveajattelulta, sellainen on olemassa, kertoo terveyteen erikoistunut sivusto Health. Asiantuntijat nimittävät tällaista orgasmia yhdistelmäorgasmiksi. Ja mikä parasta, kuka tahansa nainen voi saada sen!

Mikä ihmeen yhdistelmäorgasmi?

Yhdistelmäorgasmi voi olla erittäin voimakas: tajunnanräjäyttävä tunne, joka aaltoilee koko naisen kehon läpi.

– Termillä kuvataan orgasmityyppiä, joka tapahtuu klitoriksen ja emättimen stimuloinnin yhdistelmänä, seksileluyritys b-Viben perustaja Alicia Sinclair yksinkertaistaa Cosmopolitanille.

– Yhdistelmäorgasmissa klitorista stimuloidaan sekä edestä että takaa, parisuhde- ja seksuaaliterapeutti Laurel Steinberg kertoo Healthille.

– Tässä orgasmissa yhdistyy tunne, joka tulee molemmista päistä, hän jatkaa.

Molemmista päistä? Kyllä, naisen klitoriksessa on kaksi päätä. Klitoris saattaa näyttää ulospäin hyvin pieneltä, mutta se, mikä näkyy ulospäin, on itseasiassa vain jäävuoren huippu. Naisen klitoris on nimittäin oletettua suurempi – paljon suurempi.

Klitoris sijaitsee aivan naisen emättimen vieressä, ja siinä on 8 000 hermopäätä, jotka tekevät klitoriksesta erittäin herkän.

Ulospäin näkyvän klitoriksen lisäksi tulee huomioida vaginan sisäpuolella oleva killingin muotoinen ja reilu 2 senttimetrin pituinen, erogeeninen alue: g-piste.

Kun g-pistettä kosketetaan tai hivellään sormella, seksilelulla tai peniksellä, samalla stimuloidaan naisen aluetta, jossa virtsaputki ja sisäinen klitorikseen liittyvä kehon osa jakautuvat. 

Myös squirttaaminen mahdollista

Journal of Sex & Marital Therapyn teettämän tutkimuksen mukaan vain 18 prosenttia naisista saa orgasmin tavallisen yhdynnän aikana. Toisaalta, reilu 36 prosenttia tutkimukseen osallistuneista naisista kertoi, että yhdynnän aikana saatu orgasmi vaatii poikkeuksetta myös klitoriksen stimulointia.

– Kun klitorista stimuloidaan molemmilta puolilta, se antaa voimakkaamman ja intensiivisemmän orgasmin, joka tuntuu koko kehossa, Steinberg kehuu.

Yhdistelmäorgasmi on jopa niin voimakas, että se voi saada aikaan kehossa tahattomia liikkeitä ja lantiopohjan supistelua. Toiset naiset myös squirttaavat, eli laukeavat sanan varsinaisessa merkityksessä.

Kuinka tajunnanräjäyttävän orgasmin voi sitten saada?

Vaikka kuka tahansa voikin saada yhdistelmäorgasmin, sen saaminen on helpommin sanottu kuin tehty. Yhdistelmäorgasmi voi vaatia pitkäjänteistä harjoitusta sekä avointa kommunikointia mahdollisen seksikumppanin kanssa. Naisen on tärkeää tietää, millainen kosketus tuntuu hyvältä.

– Sormet ovat erinomainen tapa tutustua kehoosi. Pyöritä tai hiero sormiasi ylös ja alas klitoriksen päällä. Tee niin kuin itsestäsi tuntuu hyvältä, Sinclair vinkkaa.

Harrasti nainen seksiä sitten jonkun toisen kanssa tai antoipa hän nautintoa itse itselleen, klitorista tulee muistaa hyväillä niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Klitorista tulee siis stimuloida sekä g-pisteen alueelta emättimen sisäpuolelta että ulkopuolelta häpyhuulten välistä.

– Jos harrastat seksiä yhdynnän muodossa, se kattaa klitoriksen stimuloinnin sisäisesti. Sen lisäksi klitorista tulisi hyväillä ulkopuolelta esimerkiksi sormilla tai seksileluilla, esimerkiksi vibraattorilla, parisuhde- ja seksuaaliterapeutti Steinberg ohjeistaa.

Jotta yhdistelmäorgasmi on mahdollinen, kannattaa suosia seksiasentoja, jotka mahdollistavat klitoriksen ulkopuolisen hyväilyn. Esimerkiksi lähetyssaarnaaja antaa käsille vapauden keskittyä myös muuhun.

Jotta yhdyntä ja klitoriksen hyväily päättyisivät maksimaaliseen kliimaksiin, naisen tulee olla mahdollisimman rento ja muistaa hengittää.

Oikeaoppinen hengitys herättelee vagushermoa, joka on linkittyneenä aivoihin ja sisäelimiin, kuten sydämeen, keuhkoihin ja ruoansulatuskanavaan. Se on yhteydessä myös ääneen, kielen ja kasvojen lihaksiin.

– Kun aktivoit klitoriksen yli 8 000 hermopäätettä, orgasmi tuntuu koko kehon läpi vagushermon kautta. Se voi tuntua syvällisenä neurologisena aaltona, seksuaalihyvinvoinnin asiantuntija Megwyn White kuvailee.

– Se on erittäin intiimi ja palkitseva kokemus, myös Sinclair kehuu.

Harjoitus tekee mestarin, sanotaan. Sanonta pätee myös yhdistelmäorgasmin suhteen – niin yksin kuin petikumppanin kanssa.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja