Seksiasento kerää jälleen ylistystä: Romanttisin niin naisten kuin miesten mielestä

Brittiläinen uutissivusto Mirror kertoo seksikyselystä, joka paljastaa, että romanttinen seksi onkin itseasiassa hyvin tavallista.

Ystävänpäivä kolkuttelee ovella. Ystävien lisäksi päivänä juhlistetaan romanttisia suhteita – ja mikä olisi siihen parempi tapa kuin harrastaa lempeä leiskuvaa seksiä.

Mutta missä asennossa romanttinen sekstailu luonnistuu parhaiten?

Tuttu, turvallinen – ja romanttinen

EuroClinix-verkkoklinikan 2000 aikuista tavoittaneessa kyselyssä paljastui, että romanttisin seksiasento on itseasiassa se kaikista tavanomaisin. Vastanneista naisista ja miehistä yli puolet, 56 prosenttia, nimesi romanttisimmaksi seksiasennoksi lähetyssaarnaajaan.

Lähetyssaarnaajaan romanttisuus ei ole yllätys. Mahdollistaahan se samanaikaisesti esimerkiksi läheisyyden, katsekontaktin ja tuhmien puhumisen. Lähetyssaarnaajassa nainen on myös itsevarmimmillaan.

Naiset pitivätkin asennosta miehiä enemmän – heistä 64 prosenttia nimesi lähetyssaarnaajan kaikista romanttisimmaksi tavaksi harrastaa seksiä. Miehistä näin ajatteli 48 prosenttia.

Romanttisten seksiasentojen kärkikolmikkoon mahtui lisäksi lusikka ja lehmityttö, eli asento, jossa nainen on miehen päällä.

Sukupuolieroja vastauksissa 

Mielenkiintoisena voi pitää, että miesvastaajista kahdeksan prosenttia sanoi anaaliseksin olevan romanttisin tapa lempiä.

Naisista yksikään ei maininnut peppuseksiä romanttisten ajatusten yhteydessä. Sen sijaan kolme prosenttia naisista piti ”sakseilua” romanttisena seksiasentona.

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Uusimmat