Voiko orgasmeja saada liikaa? Gynekologit vastaavat

8:10
Miksi naiset teeskentelevät orgasmeja?

Peräkkäiset orgasmit ovat mahtavia, mutta onko mahdollista käydä liian monta kertaa hekuman huipulla?

Yllä olevalla videolla pohditaan sitä, mistä voi tietää, että nainen on saanut orgasmin.

Naisen orgasmi on monimutkainen asia. Kaikki eivät saa orgasmeja lainkaan, suurin osa saa niitä vain suuseksin avulla tai omin käsin ja jotkut onnekkaat voivat saada useammankin perätysten

Jokin raja saattaa kuitenkin olla peräkkäisillä orgasmeillakin, sillä jossain vaiheessa alapää saattaa tuntua ylistimuloidulta, eikä orgasmeja enää kuulu tai ne tuntuvat epämukavilta. Tällöin keholle pitää antaa hetki aikaa palautua ennen uutta koitosta, kertoo Popsugar.

"Tapahtuu yleensä heti orgasmin jälkeen"

Alapää voi tuntua kuivalta ja herkältä, jos olet saanut monta orgasmia peräkkäin tai itsetyydytys on jatkunut liian pitkään. Tämä voi aiheuttaa gynekologi Natasha Chinnin mukaan kipua, jos kosteutta tai palauttavaa aikaa ei ole tarpeeksi. Liukuvoidetta kannattaa käyttää.

– Ylistimulaatiota tapahtuu yleensä heti orgasmin jälkeen, kun se alue, klitoris etenkin, muuttuu yliherkäksi, toteaa puolestaan gynekologi Jennifer Landa

Tätä tapahtuu etenkin vibraattorin käytön jälkeen. Kiusallinen tila kestää kuitenkin vain hetken.  Chinn kehottaa lopettamaan seksin tai masturbaation siihen asti, että olo tuntuu taas normaalilta.

Vibraattorin aiheuttamaa alapään tunnottomuutta kuvataan myös termillä 'kuolleen vaginan syndrooma'. Nimestään huolimatta tila ei ole vakava.

Ylistimulaatiota voi tapahtua myös silloin, jos alkaa yhtäkkiä saamaan enemmän orgasmeja kuin mihin on tottunut.

– Jos nainen harrastaa enemmän seksiä kuin mihin hän on aiemmin tottunut, voi se aiheuttaa kipua ja ihon ärsytystä. Vaginan lihakset ovat kuin lihakset missä päin kehoa tahansa. Ne voivat rasittua ja tarvitsevat aikaa parantua, Chinn sanoo.

– Orgasmin jälkeen jotkut naiset tokenevat minuuteissa, Landa sanoo, mutta toteaa, että ylistimuloitu olo voi kestää myös minuuteista tunteihin.

"Ei rajaa"

Suurin osa naisista tarvitsee klitoriksen stimulaatiota orgasmin saamiseksi. Onkin hyvä muistaa, että orgasmimaratonia ei estä mikään, niin kauan kunhan se vain hyvältä tuntuu.

– Ei ole mitään rajaa sille, kuinka kauan voit kiihottaa (itseäsi), kunhan se ei häiritse päivittäistä elämääsi ja se tapahtuu soveliaassa paikassa, Chinn sanoo.

Landa on samoilla linjoilla.

– En sanoisi, että on olemassa sellaista rajaa siihen, kuinka paljon voi masturboida, joka toimisi kaikille naisille. Luulen, että naisten täytyy opetella omat vartalonsa tietääkseen, kuinka paljon on liikaa.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja