Oletko iloinen, ahdistunut ja fiksumpi kuin eilen? Olet rakastunut

Ihminen voi olla yhtä aikaa sekä onnellinen että ahdistunut. Syynä on rakkaus. Mitä muuta ihastuminen aiheuttaa?

Psychcentral.com listasi asiat, joihin rakastuminen mielessämme vaikuttaa. Tunnistatko itsesi?

Kun olet rakastunut...

Olet sekä iloinen että ahdistunut. Kyllä: ihminen voi olla yhtä aikaa sekä pökerryttävän onnellinen että ahdistunut. Rakkaus saa aikaan tunnemylläkän, kertoo LiveScience. 

Olet koukussa. Rakkaus saa kehosi vapauttamaan hyvänmielenhormoneja. Samoja hormoneja vapautuu addiktion vuoksi, kertoo WebMD.

Uskallat ottaa riskejä. Medical Dailyn mukaan rakastuneena ihminen ponnistelee ja uhmaa uhkaa, koska haluaa saada ihastuksensa huomion. ScienceDailyn mukaan rakastunut on myös itsevarma ja positiivinen. 

Suojelet. Aja varovasti, muru! Muista soittaa! Anna käsi, ettet kompastu! Florida Staten yliopiston mukaan rakastunut suojelee rakkautensa kohdetta antaumuksella. 

Keskittymisesi on kadonnut. Tuijotatko näyttöä romantiikan kiilto silmissäsi? Marylandin yliopiston mukaan rakastuneen aivot eivät kykene keskittymään yhteen asiaan – mieli karkaa jatkuvasti rakkauden kohteen luo.

Et tuomitse. Jos rakkaasi haluaa yllättäen rallikuskiksi, olet ensimmäisenä menossa kannustamaan häntä radan varteen. Aivokuvausten mukaan jo rakkaan kuvan näkeminen vaimentaa aivoista ne alueet, jotka vastaavat kritisoinnista ja epäilyistä.

Olet yllättäen fiksumpi kuin aiemmin. Kyllä! Rakkauden tunne lisää dopamiinin tuotantoa aivoissa, ja dopamiini puolestaan parantaa ajattelukykyä ja motorisia taitoja.

Lue myös:

    Uusimmat