Volodymyr Zelenskyilta tiukka lausunto nyrkkeilyn MM-jättiottelusta

Oleksandr Usyk voitti Tyson Furyn trillerimäisessä MM-ottelussa – tässä tunnelmia nyrkkeilyn jätti-illasta 0:32
Oleksandr Usyk voitti Tyson Furyn trillerimäisessä MM-ottelussa – tässä tunnelmia nyrkkeilyn jätti-illasta.

Nyrkkeilyn ukrainalaistähti Oleksandr Usyk jatkoi voittamattomia otteitaan kehässä ja nousi raskaansarjan kiistattomaksi maailmanmestariksi kukistamalla Britannian Tyson Furyn hajaäänituomiolla Riadin yössä. Myös Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kommentoi tulosta. 

Usykista tuli ensimmäinen raskaansarjan kiistaton mestari sitten Lennox Lewisin ja vuoden 1999. Ukrainalainen kirjasi voitolla itsensä mestarien listaan, jossa kimaltelevat muun muassa Muhammad Alin, Joe Louisin ja Mike Tysonin nimet.

Yllä olevalla videolla kuvaa huimasta MM-ottelusta!

Alemmasta painoluokasta itsensä raskaansarjan huipuksi kasvattanut Usyk, 37, kuvaili voittoa upeaksi mahdollisuudeksi itselleen, perheelleen ja maalleen. Krimin Simferopolissa syntynyt Usyk palveli hetken aikaa sotilaana sen jälkeen kun Venäjä aloitti hyökkäyksensä Ukrainassa vuoden 2022 helmikuussa.

– Hieno hetki, hieno päivä, Usyk sanoi voittonsa jälkeen ja lisäsi olevansa valmis uusintaotteluun.

– Ukrainalaiset lyövät lujaa! Ja lopulta kaikki vastustajamme kaatuvat, Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi julisti sosiaalisessa mediassa Usykin voiton jälkeen.

Usykilla oli jo aiemmin IBF-, IBO-, WBO- ja WBA-liittojen mestaruudet. Furylta hän nappasi nyt itselleen vielä WBC-liiton mestaruuden.

Furylta mystisiä kommentteja

Ammattilaisuransa ensimmäisen tappion kärsinyt Fury oli ottelun alussa niskan päällä, mutta loppua kohden Usyk otti hallinnan selvästi itselleen ja oli vähällä iskeä Furyn kanveesiin. Tuomareista kaksi julisti voiton Usykille pistein 115–112 ja 114–113, kun taas kolmas olisi antanut voiton Furylle lukemin 114–113.

Fury kuvaili ottelua "fantastiseksi", mutta ottelun lopputuloksesta hän oli eri mieltä. Arvaamattomista kommenteistaan tunnettu Fury suhtautui myös hieman epäröiden mahdolliseen uusintaotteluun, jota on soviteltu alustavasti ensi lokakuulle.

– Täytän parin kuukauden päästä 36 ja olen nyrkkeillyt lapsesta saakka. Mihin tämä kaikki päättyy? Sataan otteluun, aivovaurioon ja pyörätuoliinko? En tiedä. Mutta se on varmaa, että rakastan yhä lajia ja nautin olostani kehässä, Fury kertoi.

Usyk on voittanut nyt kaikki 22 ammattilaisotteluaan. Fury on voittanut 35 ammattilaisottelustaan 33, ottelu Deontay Wilderia vastaan päättyi tasapeliin.

Lue myös:

    Uusimmat