25-vuotias vangittu poliisin murhan yrityksestä, poliisilla käsitys motiivista: "Vaikea sanoa, miten lähellä se oli"

Pohjanmaan käräjäoikeus on vanginnut 25-vuotiaan miehen todennäköisin syin epäiltynä murhan yrityksestä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Epäillyt rikokset tapahtuivat viime perjantaina Vaasassa.

Poliisin mukaan epäilty kävi työtään tekevän poliisin päälle. Väkivalta oli sen luontoista, että poliisi epäilee miehen yrittäneen tappaa poliisin.

Tapahtumaa tutkii keskusrikospoliisi, joka on vaitonainen yksityiskohdista.

Poliisin mukaan tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisi sai tehtävän Vaasan Ristinummelle perjantaina illansuussa kuuden aikoihin erään kerrostalon lähistölle. 

– Tehtävä kohdistui epäiltyyn henkilöön, häneen oli tarkoitus kohdistaa poliisitoimenpiteitä, kertoo jutun tutkinnanjohtaja Jari Räty MTV Uutisille.

Mies ei ollut yhteistyöhaluinen ja kävi poliisin kimppuun väkivaltaisesti talon rappukäytävässä.

Poliisi vaitonainen yksityiskohdista

Tutkinnanjohtaja Jari Räty ei kerro toistaiseksi tekotapaa, eikä sitä miten lähellä teon täyttyminen oli.

– Vaikea sanoa sitä, miten lähellä se oli. Poliisilla on käsitys, miksi mies toimi niin toimi, mutta en voi kertoa näitä julkisuuteen, Räty kertoo MTV Uutisille.

– En voi myöskään kommentoida sitä, loukkaantuiko poliisi teossa. Sen voin sanoa, että sivullisille tilanteesta ei ollut vaaraa, tilanne saatiin sillä tavalla hallintaan.

Mies käyttäytyi väkivaltaisesti myös häntä kiinniottaneita muita poliiseja kohtaan. Poliisi epäilee miestä näiltä osin virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

– Paikalla oli useita poliiseja, tämän enempää en voi tarkentaa. Seuraavaksi suoritamme kuulusteluita ja muita tutkimuksia, nämä vievät aikaa. 

Rikoksen kohdistumisesta poliisiin kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat