Ohrarieskat ja peruna-pinaattikeitto 25.4.2000

toim. Kati Nappa

Ohrarieskat (10-12 kpl)


1/2 pss (200 g=4 dl)
pakasteperunamuusiainesta
2 dl kiehuvaa vettä
1/2 dl esikypsytettyjä
rikottuja ohrasuurimoita
n. 3 dl ohrajauhoja
1/2 tl suolaa

Sekoita pakastemuusiaines kiehuvan veden joukkoon. Lisää ohrasuurimot ja anna turvota hetki. Lisää suola ja ohrajauhot rivakasti kauhalla sekoittaen, mutta älä vaivaa.

Nosta taikinasta kakkaroita pellille ja painele ne jauhotetuin käsin ohuiksi. Paista heti 250-300 asteessa 13-15 min. Maistuvat parhailta kuumina.

Peruna-pinaattikeitto


n. 8 dl vettä+1 kasvisliemikuutio tai
vähän fondia
1/2 pss (200 g) pakastettua perunamuusiainesta
1 pkt tai pussi pakastepinaattia
100 g kevytsulatejuustoa
mustapippuria (ripaus muskottia)

Lisäksi:


2-4 puolikovaksi keitettyä munaa

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon kasvisliemikuutio tai 2 rkl esim. vasikanfondia ja sulatejuusto nokareina. Lisää kattilaan pakastepinaatti ja hauduta, kunnes juusto ja pinaatti ovat sulaneet.

Kaada sekaan jäinen perunamuusiaines (tai 1 1/2- 2 dl perunamuusihiutaleita). Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi, mausta ja tarkista maku. Lisää jokaisen lautaselle puolikas muna. Tarjoa keitto ohrarieskojen kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja