Ohi on! Puoli vuotta kestänyt valvonta länsirajalla päättyy keskiyöllä – "Kiitos ja hei, turvallista syksyä!"

Rajavartijoiden puoli vuotta kestänyt koronaoperaatio länsirajalla päättyy keskiyöllä.

Hallituksen tekemien päätösten mukaan sisärajavalvonta päättyy Suomen ja Ruotsin, Islannin, Norjan, Puolan ja Saksan välisessä liikenteessä.

Tämä tarkoittaa, että Länsi-Suomen merivartiosto poistuu vuorokauden vaihtuessa lauantaiksi Ruotsin vastaisilta rajanylityspaikoilta, Torniosta sekä henkilöliikenteelle avoinna olevista satamista ja lentokentiltä Vaasassa, Turussa ja Ahvenanmaalla.

– Olemme toimineet viimeiset puoli vuotta todella poikkeuksellisissa olosuhteissa ja sisärajavalvonnan palauttamisesta johtuen työmäärämme merialueen ulkopuolella kasvoi merkittävästi, Länsi-Suomen merivartiosto kertoo tiedotteessaan.

Länsi-Suomen merivartiosto kiittää tiedotteessaan myös muiden Rajavartiolaitoksen yksiköiden tuesta. Operaation tukena on ollut rajavartijoita eri puolelta maata.

– Haluamme kiittää lämpimästi myös asiakkaitamme rajanylityspaikoilla yhteistyöstä, tuesta ja ymmärryksestä tänä erikoisaikana, joka on koetellut varmasti ajoittain niin kansalaisten kuin virkamiestenkin paineensietokykyä sekä joustavuutta tilanteiden muuttuessa hyvinkin nopealla aikataululla.

Rajavartiosto päättää viestinsä: "Kiitos ja hei, turvallista syksyä!"

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja