Mainos

OECD:n Mari Kiviniemi Suomen talouskasvun vauhdittamisesta: "Kiire on"

3:26

Suomen kilpailukykyä tulisi tehostaa, jotta talous saataisiin nousuun, korostaa OECD:n apulaispääsihteeri Mari Kiviniemi.

– Suomessa ei olla päästy samanlaiseen kasvuun, mikä on lähtenyt jo muissa EU-kriisimaissa liikkeelle. Kilpailukyky ei ole kunnossa. Negatiivisia kasvuvuosia on ollut jo kolme, joten kyllä näillä toimilla on kiire, Kiviniemi sanoo Seitsemän uutisten haastattelussa.

Talousjärjestö OECD:n antaa tuoreessa maaraportissaan Suomelle liudan ankaria suosituksia talouden elvyttämiseksi. Järjestö ehdottaa muun muassa välillisten verojen nostoa, työn verotuksen laskemista ja työttömyyskorvausten leikkaamista.

– Tärkeintä on, että Suomessa saadaan kasvua aikaan ja pystytään parantamaan kilpailukykyä. Eli pitää tehdä muutoksia sekä hyödyke- että työmarkkinoilla. Tarvitaan vähemmän säätelyä ja markkinoiden avaamista, ja sen lisäksi pitää panostaa innovaatioihin. Verojärjestelmän pitää myös tukea kasvua ja työmarkkinajärjestelmästä pitää tehdä nykyistä kannustavampi.

Kiviniemen mukaan toimenpiteisiin ei ole ryhdytty Suomessa liian myöhään.

– Sinänsä ei voi sanoa, ettei Suomessa olisi tehty yhtään mitään. Kyllähän näitä rakenteellisia uudistuksia on pistetty käyntiin ja eurojärjestelmän osalta sitä on rukattu kilpailukykyisemmäksi vuosien varrella.

– Mutta monta asiaa odottaa vielä tekijäänsä. Jos katsoo hallitusohjelmaa, niin siellä tämä sosiaali- ja terveysuudistus on yksi niitä kiireellisempiä uudistuksia, koska sitä kautta säästöjä saadaan aikaan, OECD:n apulaispääsihteeri Mari Kiviniemi sanoo.

2:11

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.