Nyt voitte "ulvoa yhdessä" – Samsung lanseeraa karaokesovelluksen koirille: "En näe mitään syytä olla tekemättä tätä"

Harkitsetko koiraa? Mieti vielä – lemmikki vaatii 10 000 tuntia aikaasi 1:05
Harkitsetko koiraa? Mieti vielä – lemmikki vaatii 10 000 tuntia aikaasi

Samsung lanseeraa uusia karaokehittejä koirille.

Nelijalkaisille ystäville on tänä päivänä tarjolla monenlaista ajanvietettä: koirille on elokuvateattereita ja kahviloita, niille lanseerattiin jo vuosia sitten oma olut ja Brewdog-panimo antaa uuden koiran omistajille "vanhempainvapaata".

Kodin viihdekeskusten äärellä koiralle ei kuitenkaan ole toistaiseksi ollut selkeää paikkaa, toteaa Samsung, joka aikoo nyt korjata tilanteen.

Näin syntyi koirien karaoke

Samsung julkaisee QLED-televisioilleen ilmaisen karaokesovelluksen, joka on suunniteltu nimenomaan koirille.

Koira-asiantuntijan avulla selvitettiin aluksi, millainen viihde saa koirien huomion ja innostaa niitä laulamaan. Musiikintekoprosessissa on käytetty soittimia, jotka laukaisevat koirissa perinnöllisen halun ulvoa vuorovaikutuksessa laumansa kanssa.

– Saksofoni, huuliharppu, koiran äänet ja sireenit ovat esimerkkejä äänistä, jotka usein kiinnostavat koiria ja saavat heidät haluamaan yhtyä kuoroon, sanoo koirapsykologian ja -käyttäytymisen asiantuntija Kicki Fellstenius.

– Yhdessä ulvominen vahvistaa lauman yhteenkuuluvuutta, ja sama vaikutus syntyy, kun laulamme yhdessä koiramme kanssa – loistava tapa pitää hauskaa yhdessä

Koirien karaokevideoissa esimerkiksi sinistä ja keltaista väriä on käytetty usein, sillä nämä värit koirat näkevät parhaiten.

"En näe mitään syytä olla tekemättä tätä"

Karaoke-sovellus sisältää kappaleet This is we, Fetch ja Bite, joista yksi on balladi ja kaksi korkeampitempoista kappaletta.

– Lemmikkieläimillä on oltava hauskaa kuten meilläkin, ja me omistajat olemme vastuussa heidän viihtymisestään. Samsungilla on tarvittava tekniikka tämän mahdollistamiseksi, joten en näe mitään syytä olla tekemättä tätä, Samsungin tuotepäällikkö Klas Söderström sanoo.

Sovellus on saatavana 28. marraskuuta 2019 alkaen. Sen voi etsiä television sovelluskaupasta.

Tarina ei kerro, laulavatko koirat mielellään Aikuista naista tai Ukkometsoa.

Lähde: Samsung

Lue myös:

    Uusimmat