Nyt tarkkana liikenteessä! Taivaalta sataa lumen lisäksi jäätävää sadetta sekä paikoin räntää

Lähes koko Manner-Suomessa on voimassa Ilmatieteen laitoksen varoitus huonosta ajokelistä. Ajokeli on huono, koska taivaalta saadaan paitsi lumisadetta, myös jäätävää sadetta, vesi- ja tihkusadetta sekä paikoin myös räntäsadetta.

Liikennepäivystäjä Marko Kolattu Tampereen tieliikennekeskuksesta kertoi yhdeksän aikaan aamulla, että keli on lämmennyt lännestä alkaen ja päätiet ovat jo sulia. Hän kuitenkin kehottaa olemaan liikenteessä varovainen etenkin Etelä-Pohjanmaalta Pohjois-Suomeen yltävällä alueella.

– Pohjoisempana sateet tulevat lumena, Etelä-Pohjanmaan seudulla on ollut vesisadetta siinä seassa, se tekee tiestöstä liukasta. Muuten ollaan lauhtumaan päin. Sanotaan, että sitä myöten etelässä kelit paranee, kun sää lauhtuu, Kolattu sanoo.

Liikenneonnettomuuksilta ei ole vältytty aamun aikana esimerkiksi Etelä-Suomessa, missä huonon ajokelin varoitus ei ole enää voimassa.

– Helsingin seudulla on aamuliikenteessä ollut muutamia tössäyksiä, luultavasti ihan peltikolareita. Niistä ei kuitenkaan ole ihan varmaa tietoa, että johtuvatko ne liukkaudesta. 

Lue myös:

    Uusimmat