Nyt se on todistettu: Kasvissyöjät elävät jopa 9 vuotta pidempään

Useita vuosia kestänyt, amerikkalaisia adventistikirkon jäseniä analysoinut tutkimus paljastaa kasvissyönnin terveyshyödyt.

Kaliforniassa toimiva Loma Lindan yliopisto toteutti aloitti jo vuonna 1958 ensimmäisen tutkimuksensa kasvissyönnin hyödyistä. Vuosia kestäneisiin tutkimuksiin osallistui jo tuolloin kymmeniä tuhansia seitsemännen päivän adventistikirkon jäseniä. Kaikki kyseisen kirkon jäsenistä ovat kasvissyöjiä. Loma Linda -yliopisto julkaisi 1970-1980 -luvuilla useita eri tutkimustuloksia, jotka todistivat kasvissyöjien elävän pidempään.

Yliopisto aloitti uuden samaa aihepiiriä käsittelevän seurantatutkimuksen vuonna 2002 ja on nyt julkaissut ensimmäisiä tuloksia tutkimusjakson ollessa puolessa välissä. Uusissa tutkimuksissa on mukana lähes 100 000 ihmistä Yhdysvalloista ja Kanadasta. Puolet tutkimuksiin osallistuneista ovat adventistikirkon jäseniä ja kasvissyöjiä.

Kasvissyöjät elävät jopa 9 vuotta pidempään

Yli 10 vuoden seurantajakso paljastaa kasvissyönnin todella vaikuttavan elinikään positiivisesti: kirkon jäsenet elävät tilastojen mukaan jopa 9 vuotta pidempään kuin muut kalifornialaiset.

Tutkimuksissa on pystytty osoittamaan, että kasvisruokavalio on pienentänyt huomattavasti kirkon jäsenten riskiä sairastua muun muassa syöpään, sydänsairauksiin sekä tyypin 2 diabetekseen. Lihansyönnin lisäksi adventistikirkon jäsenet pyrkivät useimmiten myös rajoittamaan erilaisten päihteiden käyttöä, mikä myös edesauttaa jäsenten hyvää terveyttä.

Tutkimuksissa havaittiin ylipainon lyhentävän tavallisen afroamerikkalaisen elinajanodotetta jopa 6,2 prosentilla.

Tutkimuksen muita havaintoja:

- Vegaanit ovat keskimäärin noin 15 kiloa hoikempia kuin lihansyöjät
- Vegaaneilla on myös 5 yksikköä pienempi painoindeksi kuin lihansyöjillä.
- Kasvissyöjät ja vegaanit sairastuvat epätodennäköisemmin diabetekseen kuin lihansyöjät
- Pescovegetaristeilla (maitotuotteita, munia ja kalaa syövät kasvissyöjät) sekä semivegetaristeilla (punaista lihaa välttelevät) on pienempi riski sairastua elämäntapasairauksiin kuin lihansyöjillä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja