Nyt puhuu NHL-skandaalin vuoksi eronnut GM – "Kadun sitä, että luotin hänen tekevän niin"

Chicago Blackhawksin GM:nä toiminut Stan Bowman erosi tiistaina tehtävistään vuoden 2010 tapahtumiin liittyvän ja seuraa ravistelevan skandaalin vuoksi.

Bowman erosi tehtävistään tiistaina, kun selvisi, että Chicago Blackhawks ei hoitanut vuonna 2010 entiseen videovalmentaja Brad Aldrichiin kohdistuneisiin seksuaalinen häirintä -syytöksiin vaadittavalla tavalla.

Asianajaja Reid Scharin tekevän kattavan tutkimuksen mukaan Chicago oli hyvinkin tietoinen Aldrichiin kohdistuneista syytöksistä, mutta ei toiminut asiaan vaadittavalla tavalla.

Tehtävistään eronnut Bowman kertoi omassa tiedotteessaan tapahtumien kulusta. Bowman kertoo vieneensä asian seurajohdolle heti, kun hän sai itse tietää Aldrichin epäasiallisesta käytöksestä keväällä 2010. Asian vakavuus selvisi Bowmanille kuitenkin vasta kesällä.

– Raportoin asiasta viipymättä silloiselle puheenjohtajalle ja toimitusjohtajalle, joka sitoutui hoitamaan asian. Sain tänä vuonna tietää, että epäasiallinen käytös sisälsikin vakavaa seksuaalista häirintää, Bowman kertoo tiedotteessaan.

Bowman luotti siihen, että seuran toimitus- ja puheenjohtajana toiminut John McDonough veisi asian oikeaoppisesti maaliin. Näin ei kuitenkaan tapahtunut.

– Luotin siihen, että esimieheni hoitaisi asian vaadittavalla tavalla. Jälkeenpäin ajateltuna, kun tiedän, ettei hän hoitanut asiaa heti, kadun sitä, että luotin hänen tekevän niin, Bowman sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja