Oikeusjuttu: NHL-valmentaja juotti pelaajia humalaan ja yritti käyttää seksuaalisesti hyväksi

3:39
Uutisaamun Tulosruudussa muun muassa välähdys Islandersin ja Lightningin NHL-ottelusta.

Chicago Blackhawksin ex-videovalmentaja häiritsi seksuaalisesti kahta pelaajaa vuonna 2010. Nyt pelaajat ovat haastaneet oikeuteen NHL-seuran, joka ei vienyt asiaa eteenpäin. 

TSN raportoi tapauksesta, jossa Blackhawksin entinen videovalmentaja Brad Aldrich käyttäytyi seksuaalisesti häiritsevästi kahta pelaajaa kohtaan vuoden 2010 pudotuspelien aikana. 

Blackhawksin johto oli tietoinen asiasta, mutta he eivät vieneet asiaa eteenpäin. Pelaajat ovat vieneet nyt asian oikeuteen. 

Syytteen mukaan valmentaja lähetti pelaajille asiattomia tekstiviestejä ja uhkaili heitä, jos he eivät suostuisi seksuaaliseen aktiviteettiin. 

Valmentaja oli juottanut pelaajia humalaan, näyttänyt televisiosta pornoa ja suostutellut heitä oraaliseksiin. 

Kausi päättyi mestaruusjuhliin

Asianajaja Susan Loggansin mukaan valmentaja oli ahdistellut pelaajia useita kertoja yksityisasunnossa kauden aikana. 

Blackhawksin edustaja John Stiglich sanoi, että tapaus pitäisi sulkea, koska Illinois'n osavaltion lain mukaan syyte pitäisi nostaa 300 päivän kuluessa tapauksesta. 

TSN:n lähteen mukaan pelaajat olivat kertoneet asiasta ex-poliisille ennen San Jose Sharksia vastaan pelattua läntisen konferenssin finaalisarjaa. 

Chicago Blackhawks voitti kauden päätteeksi Stanley Cupin. 

Myöhemmin tuomio

Aldrich työskenteli Blackhawksin videovalmentajana 2008–2010. Hän oli mukana myös USA:n olympiajoukkueen valmennuksessa Vancouverin olympiakisoissa. 

Kun Aldrich jätti Blackhawksin, julkisuuteen annetun tiedon mukaan hän lähti uusien työmahdollisuuksien perään. 

Aldrich siirtyi valmentamaan Ohion osavaltiossa sijaitsevaa Oxfordin yliopistojoukkuetta. Hänet tuomittiin 2013 ahdistelusta, jonka kohteena oli 17-vuotias valmennettava. Hän sai yhdeksän kuukauden vankeustuomion ja viiden vuoden ehdollisen rangaistuksen.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja