Nyt loppui puhelinmyyjien soitot – tiedäthän jo nämä vinkit?

Puhelimen saa hiljaiseksi, mutta se vaatii hieman työtä.

Puhelin soi ja numero näytöllä ei ole tuttu – pitäisikö vastata? Puhelinmyyjien sinnikkäät soitot saattavat käydä ajan kanssa hermon päälle. Mikä avuksi?

Puhelinmyyjistä voi päästä eroon muutamalla tavalla. Ensinnäkin isoihin virastoihin, kuten esimerkiksi Väestörekisterikeskukseen voi ilmoittaa, ettei halua tietojaan luovutettavan rekisteristä. Ilmoituksen voi tehdä joko soittamalla tai netissä.

Näin sanoo laki

"Rekisteröidyllä on oikeus kieltää rekisterinpitäjää käsittelemästä häntä itseään koskevia tietoja suoramainontaa, etämyyntiä ja muuta suoramarkkinointia sekä markkina- ja mielipidetutkimusta samoin kuin henkilömatrikkelia ja sukututkimusta varten."
Lähde: Henkilötietolaki

Suoramarkkinoinnin estopalvelun tarjoajia löytyy useita. Käytännössä moni palvelu sisältää esimerkiksi palvelun ostajan puolesta tehdyn ilmoituksen Väestörekisterikeskukseen. Palvelun tarjoajiin kannattaakin tutustua huolellisesti – erityisesti hintahaarukka on suuri.

Jos puheluita tulee aina samasta numerosta tai samalta yritykseltä, kannattaa soittajalle kertoa seuraavan kerran, että haluaa tietonsa poistettavan puhelinmyyjän rekisteristä.

Lue myös:

    Uusimmat