Nyt ei ikä paina! 61-vuotias tankotanssija esittelee huimia akrobatiatemppuja

Britannian vanhin tankotanssija, 61-vuotias eläkkeellä oleva sairaanhoitaja, sanoo, ettei eksoottisessa lajissa ole mitään likaista.

Kathryn Ladlow, 61, sai päähänpiston tankotanssista kymmenen vuotta sitten, kun hän etsi vaihtoehtoista kuntoilulajia. Sheffieldistä kotoisin oleva Ladlow on edelleen kykenevä suorittamaan vaikeita liikkeitä samalla, kun hän pitää itseään ylösalaisin tangolla. Ladlow sanookin, että ei ole koskaan liian myöhäistä antaa mahdollisuutta jollekin uudelle.

– Olen vanhin tunneilla kävijä, tunnen itseni melkein äidiksi joillekin. Jos he aikovat tehdä jotain uutta tai riskialtista, sanon aina, että ”tarvitset pehmusteen tuohon”, eivätkä he kuuntele. Olen pudonnut tangolta ja se sattuu, mutta en ole koskaan murtanut mitään, saanut vain mustelmia. Kumppanini pyöräilee paljon ja olisin varmaan paremmassa turvassa pyörän päällä. Käyn kuntosalilla kolmesti viikossa. Olen käynyt aiemmin myös balettitunneilla ja nyt käyn laulutunneilla, Ladlow kertoi Daily Mailin haastattelussa.

Tunteja tarjolla myös lapsille

Tutkimusten mukaan Britanniassa ei ole yhtäkään kaupunkia, jossa ei järjestettäisi tankotanssitunteja aikuisille. Kasvanut suosio on tuonut tarjolle myös lapsille suunnattuja tunteja.

– Ei se ole yhtään törkyistä, enemmänkin kuin jumppatunti. On surullista, että lajilla on tällainen maine. Se on hyvä harrastus lapsille, miehille ja naisille ja on hyväksi kunnolle ja keskivartalolle, kahden lapsen äiti Ladlow sanoo.

Kathryn sai päähänpiston tankotanssista kymmenen vuotta sitten ja hänestä useampien vanhempien naisten tulisi kokeilla sitä.

– Sanon aina, että anna mennä, olet täällä vain kerran joten kokeile vain.

tankotanssi2
"On surullista, että lajilla on tällainen maine", Kathryn sanoo. Kuvakaappaus Daily Mailin sivulta.

Kathryn Ladlown ohjaaja Eve Anderson Butterfly Fitness Studiolta sanoo, että tunneilla on suuri sosiaalinen merkitys.

– Kathryn on mahtava, on mukavaa, kun hän on mukana. Se osoittaa, että kuka tahansa pystyy tähän. Laji voi olla rankkaa alussa, mutta jostain on aloitettava ja jatkettava ylöspäin, Anderson sanoo.

– Tankotanssi on hyväksi paitsi lihaksille ja kunnolle, mutta myös itsetunnolle. Se eroaa kuntosalilla käymisestä, sillä saat todellisen onnistumisen tunteen, kun onnistut liikkeessä, jota olet harjoitellut jo jonkin aikaa.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat