Nuorten Leijonien supervahvistus olisi itse halunnut jäädä NHL-miehistöön – seura päätti lähettää nuorten MM-kisoihin

Suomen nuorten jääkiekkomaajoukkueen ainoa NHL-apu Henri Jokiharju olisi itse halunnut jäädä Chicago Blackhawksin miehistöön, mutta seura halusi hänen lähtevän Leijona-paitaan nuorten MM-kisoihin, uutisoi The Athletic -lehti.

Suomen jääkiekkoliitto tiedotti tiistaina, että Jokiharju liittyy Nuorten Leijonien MM-leiriryhmään jo keskiviikkona Kanadassa. Tähän asti kaikki toiveet saada NHL:ssä kiekkoilevia suomalaisnuoria mukaan olivat kariutuneet.

The Athleticin mukaan juuri Blackhawks oli itse asiassa puolustaja Jokiharjun tapauksessa se osapuoli, joka innokkaimmin halusi suomalaispelaajansa kisoihin.

Taustalla on Chicagon toivottomalta näyttävä tilanne NHL:n pudotuspelitaistelussa, mikä antaa uudelle päävalmentajalle Jeremy Collitonille mahdollisuuden katsoa tätä kautta pidemmälle.

– Colliton sanoi, että Jokiharju halusi jäädä Blackhawksiin, mutta kertoi, että tämän pitää ”tarttua tilaisuuteen” ja tehdä tästä ”mahtava kokemus itselleen”, raportoi The Athleticin chicagolaistoimittaja Mark Lazerus.

Chicago toivottomassa tilanteessa NHL:ssä

Lehti kuvaa Jokiharjun lähettämistä tapaninpäivänä Vancouverissa alkaviin nuorten MM-kisoihin luovutuseleenä Chicagon puolelta. Saman lehden analyytikko antoi läntisessä konferenssissa viimeistä edelliseksi jämähtäneelle Blackhawksille yhden prosentin mahdollisuuden selviytyä kevään playoffeihin.

Tällä NHL-kaudella 11 maalisyöttöä saalistanut Jokiharju saa MM-kisoissa johtavan puolustajan paikan, mikä tekee Chicagon näkemyksen mukaan hyvää hänen itseluottamukselleen.

– Rakennamme joukkuetta niin korkeatasoiseksi kuin pystymme. Tämä on paras juttu meidän joukkueellemme ja myös hänelle. Jos aiomme voittaa, tarvitsemme hänet isoksi osaksi menestystä, joten jos tämä on oikea ratkaisu hänen kehitykselleen, niin silloin sitä ei tarvitse edes miettiä, Colliton kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat