Mainos

Nuorta murhaajaa epäillään Hyvinkään ampujan törkeästä pahoinpitelystä

Hyvinkään ampuja Eero Hiltunen pahoinpideltiin raa'asti Turun psykiatrisessa vankisairaalassa elokuun lopulla. Toinen vanki heitti hänen päälleen kuumaa rasvaa. Hiltunen oli osastolla hänelle tehtävän mielentilatutkimuksen vuoksi.

Turun poliisi on tutkinut juttua törkeänä pahoinpitelynä.

MTV3 Uutisten tietojen mukaan pahoinpitelijäksi epäilty on 19-vuotias Joona Hasselqvist, joka tuomittiin kaverinsa kanssa Jenna Lepomäen Espanjan Mijasissa tapahtuneesta murhasta. Pirkanmaan käräjäoikeus oli antanut kovan tuomionsa vain viikkoa ennen Turun psykiatrisen vankisairaalan tapausta.

Hasselqvist ei ollut psykiatrisella puolella mielentilatutkimuksen vuoksi, vaan muista syistä.

Rikoskomisario Ari-Pekka Lehtisen mukaan jutun tutkinta on päättynyt, ja se siirtyy piakkoin syyttäjälle syyteharkintaan. Hän ei vahvista tässä vaiheessa epäillyn henkilöllisyyttä.

Jutun nimike on edelleen törkeä pahoinpitely. Hiltunen ei saanut tapauksesta vakavia vammoja, mutta seuraukset olisivat voineet olla myös vakavammat, Lehtinen perustelee.

Epäilty ei ole halunnut kertoa motiivia teolleen.

Kuuman rasvan heittämistä seuranneena päivänä kaksikko otti vielä uudestaan yhteen. Kumpikaan ei saanut vakavia vammoja, ja molempia epäillään tässä jutussa pahoinpitelystä.

Vankilapahoinpitelyvyyhtiä ratkotaan aikanaan Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Hiltusen saamat murhasyytteet puolestaan ovat esillä Hyvinkään käräjäoikeudessa joulukuussa. Jenna Lepomäen murhajuttu menee vielä Turun hovioikeuden käsiteltäväksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.